|

Fatih Terim'den basın toplantısında Mourinho'ya destek

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kasımpaşa'yı yendikleri maçtan sonra genç oyuncuları hakkında olumlu ifadeler kullanırken Manchester United Menajeri Jose Mourinho'ya destek mesajı gönderdi.

Yeni Şafak
01:38 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 05:55 - 15/09/2018 Cumartesi
IHA
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim.
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim.

Kasımpaşa’yı taraftarı önünde 4-1 mağlup ederek zirveye kurulan Galatasaray’da Teknik Direktör Fatih Terim, karşılaşmanın ardından değerlendirmede bulundu. İlk yarı ve ikinci yarıda iki farklı oyun olduğunu söyleyen Terim maçla ilgili şunları söyledi;

  • “Maça bakacak olursak ilk yarı kurak ve sıcak, ikinci yarı yağışlı ve gollü geçti. İlk yarıda çok fazla pozisyon bulamadık. Devre arası tahmin edebileceğiniz gibi geçti içeride ve takım kendine geldi. Kendine geldiği zaman da Ozan sanki yıllardır bizimle oynuyormuş gibiydi. Çok da memnunum. Bu bir genci oynatma fantezisi değil, bu bir mecburiyet ve güven. Maicon sakat, Ahmet, Ozan ve Serdar vardı. Bir seçim yapacaktım ve böyle bir tercihte bulundum. Herhangi bir hazırlık maçı değil, liderlik maçı. O yüzden hem Ozan için hem bizim için ciddi bir risk aslında. Ama burada bir avantajımız var. Galatasaray taraftarı genç oyunculara tolerans gösteriyor ve sahip çıkıyor. Oyunu, duruşu, kademesi ve hava toplarıyla neredeyse hatasız bir maç oynadı. Onun için ve Galatasaray adına çok mutluyum. Naturası da iyi bir çocuk. Efendiliğiyle, öğrenme isteğiyle, ilişkileriyle çok iyi bir çocuk. İnşallah Galatasaray iyi bir oyuncu kazandı”
"Jose Mourinho dünyanın en iyisi"
  • “Jose Mourinho bana göre dünyanın en başarılı antrenörü. İstatistik de bunu söylüyor. Dünyanın her tarafında kritikte var. O da demek ki bazı noktalara gelince gerekli cevapları veriyor. Önemli bir antrenör ve başarılı bir isim. Ben de zaman zaman üzülüyorum, kırılıyorum ama sonuç itibariyle çok da orada kalamıyorsunuz. Bazen çileden çıktığınız da oluyor. Sabırla, son zamanlarda özellikle bu konuda daha çok irade göstererek, muhatap olmamaya, karşılık vermemeye çalışıyoruz. Son zamanlarda ülkemizdeki değerlerle bile asgari müşterekte birleşemez olduk. Herkes yüksek sesli. Maçın içerisinde olur ama maç bittikten sonra olmaz. Futbol zaten heyecanlı bir oyun ve bazı tepkileri kaldıracak bir oyun. Herkes bağırarak konuşuyor. Hepimizin biraz daha huzurlu bir lige ihtiyacı var. Benim başarılarımı benim söylemem doğru değil. Bunu tarih söylüyor. Ama zaman zaman kırıldığım, ömür boyu da bu kırgınlığımı atmayacağım insanlar var. Bazı şeylerin affı yok. 34 atmışız, 4 gol yemişiz geldiğimden bu yana iç sahada. 2 golü de penaltıdan yemişiz. Bu güzel bir istatistik”
#Galatasaray
#Fatih Terim
#Jose Mourinho
6 yıl önce