|

Fırtına, son provada gülemedi

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren bordo-mavili ekip son hazırlık maçında 17'de Mehmet Çakır ile öne geçti, 22'de Dzinic beraberliği getirdi. 52'de Halil penaltıdan yararlanamadı

00:00 - 18/07/2011 Pazartesi
Güncelleme: 00:31 - 18/07/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Fırtına, son provada gülemedi
Fırtına, son provada gülemedi

Trabzonspor yurt dışı kampındaki son hazırlık maçında Belçika'nın RSC Charleroi takımıyla 1-1 berabere kaldı. Almanya'nın Krefeld kentinde oynanan mücadelede, Trabzonspor 18. dakikada öne geçti. Colman'ın başlattığı atakta topla buluşan Sercan zor pozisyonda topu ceza alanına çevirdi. Ceza sahasında bekleyen Mehmet Çakır sağ çaprazdan çok sert vurdu, top filelerle buluştu: 1-0. Charleroi, 22. dakikada beraberliği yakaladı. Sol kanattan kullanılan kornerde, Dzinic düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-1. 52. dakikada Mehmet Çakır'ın kaleci tarafından düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışında Halil Altınop, penaltıyı kaçırdı. Halil, topu kalenin üzerinden auta gönderdi.


Avrupa ve Süper Lig için hazırız

Trabzonspor'un başarılı futbolcusu Engin Baytar, kampın kendileri açısından son derece faydalı geçtiğini ve ufak tefek eksikler dışında yeni sezona hazır olduklarını söyledi. Baytar, "Tam olarak hazır olmasak da yüzde 80 oranında eksiklerimizi giderdik ve lige ve Avrupa için hazırız diyebilirim. Elbette ufak tefek eksiklerimiz var. Ama önümüzde daha başlanmamış iki hafta var ve o sürede onları da tamamlayabiliriz" ifadelerini kullandı. Oynadıkları hazırlık maçlarında iyi bir izlenim bıraktıklarının ancak bu tip karşılaşmaların ölçü kabul edemeyeceğinin altını çizen tecrübeli futbolcu, "Kendimizi kandıracak değiliz. Hazırlık maçları bir gösterge olabilir ama bir ölçü değil. Bir kez bu o hatayı yaptık ve bedelini ağır ödedik. Aynı hatayı iki kez yapmayız" dedi.


Akgün ayrıldığına memnun

Trabzonspor'un Hollanda kampında teknik direktör Şenol Güneş'in gözüne girmeyi başaran Aykut Akgün, kabına sığmıyor. 3-4 sene altyapısında görev yaptığı Trabzonspor'a bir gün yeniden gelmekten dolayı mutlu olduğunu kaydeden Akgün, “Trabzonluyum ve Trabzonsporluyum. A Takıma yükselmiştim ancak yeterli olamadığım için ayrılmıştım. Ayrılığım gelişim açısından iyi oldu. Birçok takım istedi ancak ben Trabzonspor'u tercih ettim. Gelmek için çok fedakarlık yaptım” dedi.


13 yıl önce