|

''Futbol Suriye'de umut veriyor''

Futbolun, insanlar üzerinde birleştirici bir etkisinin bulunduğunu belirten Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), bu spor dalının Suriye'de umut verdiğini savundu.

Aa
00:00 - 15/02/2013 Cuma
Güncelleme: 21:10 - 15/02/2013 Cuma
Yeni Şafak
''Futbol Suriye'de umut veriyor''
''Futbol Suriye'de umut veriyor''

FIFA'nın internet sitesi fifa.com'da, ''Futbol Suriye'de Umut Veriyor'' başlıklı bir analiz haber yayımlandı. ''Futbolun, zor dönemlerde birlik ve beraberliği sağlamada etkisini bir kez daha kanıtladığı'' ifade edilen haberde, Irak'ın 2007 yılında Asya Kupası'nı kazanmasının, buna en güzel örnek olduğu belirtildi. 

Haberde, ''Irak halkı, ülkelerindeki farklılıklara ve siyasi sorunlara karşın, arkasında durdukları takımlarının finale kadar yükselmesinde etkili oldu. Şimdi sıra, Suriye Milli Takımı'nda'' denildi.

Suriye'deki siyasal karışıklığın, ülke futbolunda derin yaralar açtığına değinilen haberde, FIFA'nın, 2 yıl önce ülkedeki tüm antrenman ve eğitim programlarını durdurup Finansal Yardım Programı (FAP) kapsamında bu ülkeye hiçbir yardım yapmadığı ve başkent Şam'daki çim sahanın yapımını durdurduğu belirtildi.

Suriye Futbol Federasyonu'nun, iç karışıklıktan önce FIFA gelişim programlarından sıkça yararlandığı dile getirilen haberde, çeşitli bölgelerde yürütülen 4 ana projenin de durmak zorunda kaldığı ifade edildi. 

Suriye Milli Futbol Takımı'nın, 2 ay önce tüm bu olumsuzlukları aşıp tarihinde ilk kez Batı Asya Futbol Federasyonu Şampiyonası'nda kupa kaldırdığına işaret edilen haberde, milli takımın 2015 AFC Asya Kupası elemelerinde A Grubu'nda lider Umman ile yaptığı maç hatırlatıldı.

Haberde, Suriye Teknik Direktörü Hosam Al Sayed'in, ''Futbol insanlara her zaman mutluluk ve neşe veriyor. İnsanlar üzerinde olumlu bir etkisi var. Taraftarların yüzüne gülümseme getiriyor. Batı Asya kupasını kazanmak, üzerimizde gerçekten de pozitif etki yarattı. Asya Kupası elemelerinde de Suriye halkı üzerinde olumlu bir katkımızın olacağını ümit ediyorum'' ifadesine de yer verildi.

Haberde ayrıca takım kaptanı Mosab Balhous'un, ''Futbolda aldığımız güzel sonuçlar sayesinde kişisel acılarımızı unutuyoruz. Moralimiz yükseliyor, Suriyeliler'in yüzünü güldürüyoruz'' sözleri de yer aldı.


11 yıl önce