|

Galatasaray'a kule savunmacı

Savunmadaki sıkıntıyı Botafogo'da forma giyen Doria'nın transferiyle çözmeyi planlayan sarı-kırmızılılar, bu gerçekleşmezse River Plate'li Balanta için devreye girecek.

.
00:00 - 3/08/2014 Pazar
Güncelleme: 00:12 - 3/08/2014 Pazar
Yeni Şafak
Galatasaray'a kule savunmacı
Galatasaray'a kule savunmacı

Galatasaray yönetiminin teknik direktör Prandelli'nin isteği üzerine defansa yapacağı takviyeler için arayışlarını yoğun bir şekilde sürüyor. Hava hakimiyeti yüksek bir defans oyuncusu üzerinde duran Prandelli'nin, yönetimin görüşmelere başladığı Botafogo forması giyen Doria ile River Plate'te oynayan Kolombiyalı Eder Balanta için beklemede olduğu bildirildi. Galatasaray yönetimi ise öncelikli olarak Doria üzerinde duruyor ve önümüzdeki yıllarda adından fazlaca söz ettireceği belirtilen genç defans oyuncusu için şartları zorluyor. Doria'yı öncelikle bonservisi ile transfer etmeyi planlayan sarı kırmızılı yönetimin, bu plan gerçekleşmezse satın alma opsiyonuyla kiralama yoluna gitme konusunda tüm kozlarını oynamaya hazırlanıyor. 21 yaşındaki Dorıa konusunda teknik direktör Prandelli'nin de çok istekli olduğu ve yönetimin bu transfer gerçekleşmezse Eder Balanta ismine yönelmesi bekleniyor. River Plate ile sözleşmesi 2017 yılında sona erecek olan Balanta'nın en büyük özelliği defansın göbeği ve sol bekte de oynaması olarak gösteriliyor. Sarı kırmızılı yönetimin Doria konusunda şartlarını zorladıktan sonra Balanta ismine yöneleceği bildirildi.

Dunga'dan Melo'ya mesaj

Brezilya'da Luiz Scolari'nin görevden alınmasının ardından teknik direktörlüğe getirilen Dunga, milli takımla ilgili açıklamalarda bulundu. Brezilya kadrosuna oyuncu seçimlerinin kişisel ilişkilerden geçmeyeceğini savunan Dunga, 'Elimde kara liste yok. Performanslara göre seçim yapacağım. Bu formayı hak eden giyecek. Bundan emin olabilirsiniz' açıklamasında bulundu. Genç teknik direktörün bu açıklaması Felipe Melo, Kaka, Pato, Robinho gibi isimlere Brezilya Milli Takımı'nın kapılarını yeniden açabileceğinin ilk işareti olarak değerlendirildi. Dunga, 2006-2010 yılları arasında Brezilya'yı çalıştırmıştı.

10 yıl önce