|

Gönülden bağlıyım

Göreve geldiğinde futbolculuk dönemindeki aile ortamının kalmadığını tespit eden genç teknik adam, “İlk iş olarak aile ortamı kurduk. Yetenekli, iyi bir kadroya sahiptik. Onlar istedi, biz sadece parçaları yerine getirdik” dedi; yeni sözleşme için "Benim için önemli olan gönül imzası" yorumunu yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2015 Cuma
Güncelleme: 03:03 - 5/06/2015 Cuma
Yeni Şafak

Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğuyla Fatih Terim'in ardından 15 yıl sonra Galatasaray'a çifte kupayı kazandırarak tarihe geçen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, dün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarıyla sezonun vedasını yaptı. Yeni sezona kadrolarını büyük oranda koruyarak yola devam edeceklerini kaydeden genç teknik adam, maliyeti yüksek transfer yapmayacaklarını dile getirdi. Hamza Hamzaoğlu, sırasıyla transfere, şampiyonluklara, Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak olayına, yeni hedeflere değindi. G.Saray Teknik Direktörü'nün açıklamalarından satırbaşları şöyle:



TERİM'E, MANCİNİ'YE, PRANDELLİ'YE TEŞEKKÜR


“Sezon başında sadece Şampiyonlar Ligi'nde kötü oynamadı ki takımımız. Ligde de iyi oynamadık, iyi sonuçlar alamadık. Ümit vermiyordu dışarıdan izleyen biri olarak. Zaman içinde birlikte oynamayı ön plana aldık. Beraber gücümüzü birleştirdik ve bu bizi bu noktalara kadar getirdi. Ben bize destek olan, güç veren herkese teşekkür ediyorum. Bu kadroyu oluşturan Fatih Terim hocamdan, Mancini ve Prandelli'ye kadar herkese..."



"Antrenörlük yaşantımda buraya geldiğimde, futbolcu dönemindeki ortamı göremedikçe biraz üzüldüm. Benim dönemimde tam bir aile ortamı vardı. Ancak buraya teknik direktör olarak geldiğimde bunu göremedim. Aile ortamının yerinde parçalanmış bir görüntü vardı. Burada ilk iş aile ortamı oluşturmaktı. Oyuncularımın buraya istekle gelmelerini sağlamaktı ilk hedefimiz. Bunda da başarılı olduk diyebiliriz."



3-5 YILLIK İMZA ATMIŞSIN NE ÖNEMİ VAR...


"Geldiğimizde oyuncuların da bizi tanıması için zamana ihtiyacı vardı. Hatta bazı oyuncularımızın ruhuna inmek kolay olmadı ama şükürler olsun kısa zamanda hepsiyle birbirimizi çok net anladık. Biz onlara yardımcı olmak için buradayız. Ben bütün oyuncularımı bir kez daha kutluyorum. Önyargıyla bize baktılar ama bu çok normaldir."


“Sözleşmem bitti ancak henüz görüşmem olmadı. Başkanımız ve yönetim kurulumuz bizimle devam etmeyi düşünüyorlar. Zaten kulüp bize 'sizle çalışmayı düşünmüyoruz' demedikleri sürece çalışmaya devam edeceğiz. Benim için önemli olan gönül imzasıdır. Yoksa 3 yıl, 5 yıl imza atmışsın ne önemi var! Bana 'Galiba gidemeyeceğiz veya olmayacak' gibi bir söz sarf edilirse devam etmem.”



ASIL HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONLUĞU


"Gerçekten yetenekli, iyi bir kadroya sahiptik. Biz parçaları yerine getirdik sadece. Onlar da istedi. Çünkü onlar istemeseydi hiçbir şey olmazdı. Aslında bu süreç kendiliğinden oluştu. Oyuncuların bu kadar çabuk değişmesini bu kadar kısa sürede beklemiyorduk ama bir şeyler yapacağımıza inanıyorduk. Oyuncularıma ilk gün ''Sizlerin bizler gibi bir teknik ekibe, bizim de sizler gibi oyunculara ihtiyacımız var'' demiştim. Bugün bu düşüncemde ne kadar doğru olduğunu görüyorum. Bu bizim için bir başlangıç. Biz yabancı takımlara karşı başarılı olmak için kurulan bir takımız. Amacımız Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmak. Bu belki birkaç sene içerisinde olacaktır ama hedefimiz bu."



BAZI ARKADAŞLARI GÖNDERMEK ZORUNDAYIZ


“Şu ana kadar hiçbir oyuncum gelip 'Ben gitmek istiyorum' demedi ama biz bazı arkadaşlarla yolumuzu ayırmak zorunda kalacağız. Çünkü oynamaları lazım. Biz burada yeterli olmadığını düşündüğümüz arkadaşlara başka kapıları açmak zorundayız. Bruma bizimle kalacak. Özel bir oyuncu ancak henüz yeterli olgunluğa erişmedi. Sabırla bekliyoruz. Transferde öncelikli bölgemiz yok, biz iyi oyuncu bulmanın peşindeyiz. Elimizi güçlendirmek için transfer yapabiliriz.”


“Sabri'nin sözleşmesi bitti ama biz Sabri ile devam etmek istiyoruz. Oyunundan, kişiliğinden memnunum. İnşallah anlaşırız.”



Maliyeti yüksek transfer yok


“Birkaç yıl maliyeti yüksek transfer yapmamalıyız. Devre arasında da mali durumu düşünerek transfer istemedim. Kadroyu yeni takviyelerle güçlendireceğiz. Camia sayıca çok transfer beklentisine kapılmasın. Beraber oynamaktan keyif alan bir kadro var, bunu büyük ölçüde koruyacağız.”


“Kadro sayımız belli, 28. Şampiyonluk için de yeterli bir kadromuz vardı. Sakatlara rağmen oynayanlar da eksikleri hiç aratmadı.”


"Gideceklerle ilgili isimleri belirledik fakat yönetimle henüz konuşmadık. Biz önce gidecek arkadaşlara bunu bilgilendirdikten sonra size açıklayabiliriz.”



Uykusuz gecelerim oldu


“Kupa finali en çok sevindiğimiz maçların başında geliyor. Şampiyonluktan sonra Türkiye Kupası'nı kazanmak bizim için çok önemliydi. Başakşehir maçı ve Trabzonspor maçlarına oldukça üzülmüştüm ama inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik."


“Şampiyonluk kutlamamız muhteşemdi. Camiamıza hayırlı olsun. Oyuncularımız hak ettikleri kupalarla o coşkuyu yaşadılar. Uzun gecelerim, uykusuz geçen gecelerim oldu. Kolay değil bir hedefe gidiyorsunuz ve büyük ölçüde her şeyin sorumlusu sizsiniz. Beyniniz fiziksel dinlenmenizi engelliyor. Ama inancımızı kaybetmedik."



Albayrak ve Dürüst'ün takıma katkısı çok fazla


"Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst kupa finalinden sonra aradı. Bursa'da olmasalar da aslında aynı başarıyı onlar da yaşadılar. Geldiğimiz günden beri bize hiçbir sıkıntıyı yaşatmadılar. Bugün biz buradayız, yarın başkaları olacak."



Kavgayı sevmem ama ben de sertleşebilirim


"Kavgayı, gürültüyü seven biri değilim ama eğer o noktaya gelecek olursam zaman zaman ben de sertleşebilirim. İnşallah buna gerek kalmaz. Ama endişeniz olmasın, gerektiğinde ben de sertleşebiliyorum."



İstikrar konusunda 2. kata hiç çıkamadık


“Şampiyon olmasak da görev bize verilirdi diye düşünüyorum. F.Bahçe ve Beşiktaş'ın durumu ortada. Şampiyon başarılı, olmayanlar başarısız. Türkiye'de hep temel atmakla uğraşıyoruz. 2. oluyorsun, temeli yık, bir daha. Hiç 2.kata çıkamadık."



Avrupa'ya gitmek isteyeni tutmam


“Oyuncularımdan vazgeçmek istemem ama yurt dışına oyuncu satmamız, yerine de yenisini yetiştirmemiz gerekiyor. Arda gibilerin artması lazım. Teklif gelirse ve oyuncum da gitmek isterse yardımcı olabilirim.”



F.Bahçe şampiyon olur diyordum


F.Bahçe Beşiktaşlı dostlarının kendisinİ tebrik ettiğini belirten Hamzaoğlu, TRTSpor'da katıldığı programda yaptığı açıklamada ise, "G.Saray'a gelmeden önce 'F.Bahçe şampiyon olur' diyordum. F.Bahçe ve Beşiktaş sahamıza şampiyon gelirse alkışlarım" dedi.



#Abdurrahim Albayrak
#Hamza Hamzaoğlu
#Ziraat Türkiye Kupası
#süper lig
9 yıl önce