|

G.Saray''da doping şoku

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi maçı sonrası yapılan doping testi pozitif çıkan Amerikalı oyuncu David Hawkins tedbirli olarak Disiplin Kurulu''na sevk edildi

.
00:00 - 23/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:13 - 23/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
G.Saray''da doping şoku
G.Saray''da doping şoku

Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı doping şokuyla sarsıldı. Amerikalı guardı David Hawkins''te yapılan doping testinde yasaklı maddeye rastlandı. Beko Basketbol Ligi''nin 12. haftasında Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile oynanan maçın ardından Hawkins''e yapılan doping testi sonuçlarının pozitif çıktığı belirtildi. Basketbol Federasyonu, 21 Ocak 2013 tarihinde Hawkins''in testlerinin pozitif çıktığını G.Saray Kulübü''ne bildirdi. G.Saray, Hawkins''in 2.numunesinin açılması için başvurdu. Numune, Köln doping kontrol merkezine yollanacak. Hawkins daha önce 2006-07 sezonunda Virtus Roma''da da doping testinde marijuanaya rastlanmış ve oyuncu ceza almıştı.

Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer de, David Hawkins''te doping çıktığını doğruladı. Özyer, '''Federasyondan Hawkins''in idrar örneğinde WADA''nın yasaklı maddeler listesinde yer alan bir madde bulunduğunun tespit edildiği bildirildi. Oyuncumuz tedbirli olarak Disiplin Kurulu''na sevk edildi. Kendisi önümüzdeki maçlarda oynayamayacak'' dedi. Doping testinin Köln Doping Merkezi''nde yapıldığını vurgulayan ancak tespit edilen maddenin ismini açıklamayan Özyer, sonraki süreçte kulüp olarak kendilerinin de bir araştırma yapacağını kaydetti.

11 yıl önce