|

Halilhodzic eli boş gelmeyecek

Dünya Kupası''nda Cezayir formasıyla iyi bir turnuva geçiren Djabou ve Medjani Boşnak teknik adama ''Türkiye''ye geliriz'' mesajını iletti. Şimdi top Trabzonspor yönetiminde…

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 9/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:14 - 9/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Halilhodzic eli boş gelmeyecek
Halilhodzic eli boş gelmeyecek

Trabzonspor''da yeni teknik direktör Vahid Halilhodzic''in Türkiye''ye ayak basacağı tarih olan 13 Temmuz için geri sayım sürerken Boşnak teknik adamın eli boş gelmeyeceği öne sürüldü. Halilhodzic milli takımdan öğrencileri Abdelmoumene Djabou ve Carl Medjani ile görüştüğü, iki oyuncunun da kendisiyle birlikte Trabzon''a gelme yönünde olumlu görüş bildirdikleri kaydedildi. Futbolcuların ''Trabzonspor''a geliriz'' yönündeki görüşlerini kulübün CEO Burak Gürdal''la paylaşan Halilhodziç''in bu mesajı üzerine transfer için düğmeye basıldığı kaydedildi.

BİRİ DEFANS, BİRİ ORTA SAHA

Fransa''nın Valenciennes Kulübü''nde forma giyen Carl Medjani''yi kulübünün 2 milyon Euro''ya bırakabileceği, Tunus ekibi Africian''ın ise Djabou için 1.5 milyon Euro civarında bir bonservis bedeli istediği kaydedildi. Trabzonspor yönetimi, iki oyuncu için 1.5 milyon Euro civarında bir bonservis düşünüyor. Medjani''nin Valenciennes ile 2016 yılı sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor. 29 yaşındaki savunma oyuncusu, geçen sezon ligde 16; Dünya Kupası''nda ise 3 maçta forma giydi. Djabou''nun ise sözleşmesi önümüzdeki sezon sonu sona erecek. 27 yaşındaki orta saha, Dünya Kupası''nda Güney Kore ve Almanya''ya attığı gollerle adından söz ettirdi.

Olcan affetti yargı affetmiyor

Ligde geçen sezon oynanan Trabzonspor-Elazığspor maçı sonunda Olcan Adın''ın ağzına parmaklarını sokarak yaralayan Bilica hakkında dava açıldı. Trabzon Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede; 6222 sayılı yasa gereğince Elazığsporlu oyuncu Bilica hakkında ''Spor alanında kasten yaralama'' suçlamasıyla yargılanması istenildi. Olcan Adın''ın şikayetçi olmadığı öğrenilirken, iddianamede şikayet şartı aranmaksızın yapılan suçun cezaya hükmedilmesi gerektiği, kamu davası açılmasının zaruri olduğu kaydedildi.

Trabzonspor''a davet geldi

Süper Lig''i 4. sırada tamamlayan, Türkiye''yi yeni sezonda UEFA Avrupa Ligi''nde temsil edecek olan Trabzonspor''a UEFA''dan davet yazısı geldi. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ''UEFA, 2014-2015 futbol sezonunda kulübümüzü UEFA Avrupa Ligi''ne davet etmiştir'' denildi. Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi''ne Play-Off turundan itibaren katılacak. Play-Off turunun kura çekimi 8 Ağustos''ta gerçekleştirilecek.

Yabancı derdi bitmiyor

Trabzonspor kadroda düşünmediği yabancıları stratejik hamlelerle oyalama taktiğini sürdürüyor. Yabancıların hem alacaklarını alıp, hem de bonservisleri elinde gitmek için inat ettikleri öğrenildi. Colman, Bamba ve Celustka gibi isimler bonservis kolaylığı için bedelsiz fesih kozunu oynamaya başladı. Kontenjan sorunu nedeniyle eldeki yabancıları göndererek takıma yenilerini katmak zorunda olan kulübün durumunu fırsat bilen oyuncular, yönetimi köşeye sıkıştırıyor.

JEBRİN GİTTİ

Trabzonspor, geçen sezon PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon''da kiralık oynayan futbolcusu Torric Jebrin''in sözleşmesini feshetti. Ganalı oyuncunun sözleşme feshinin detayları bugün açıklanacak.


10 yıl önce