|

Hayallerimiz çok büyük

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 22-30 Eylül’de İspanya’daki Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek. Turnuva öncesi Sinan Erdem Salonu’nda düzenlenen medya gününde Milli Takım’ın büyük hedefleri olduğu vurgusu yapıldı. Başantrenör Ekrem Memnun, “Başaracak tecrübeye sahibiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:47 - 4/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Milli Takım’ın büyük hedefleri olduğu vurgusu yapıldı.
Milli Takım’ın büyük hedefleri olduğu vurgusu yapıldı.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 22-30 Eylül tarihlerinde İspanya’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek. Turnuva kapsamında Sinan Erdem Salonu’nda medya günü etkinliği organize edildi. Etkinlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, mayıs ayındaki ilk kamp döneminde sakatlıklar dolayısıyla tam istedikleri gibi geçiremediklerini söyledi. İlk kampta milli takımda oluşturmak istedikleri kültürün büyük kısmını yeni gelen oyunculara anlatma şanslarının olduğunu belirten Memnun, “Biz her sene klasik gibi en önemli hazırlık dönemini Slovenya’da geçiriyoruz. Oyuncular orayı çok seviyor, çok iyi bir çalışma ortamı var. İyi geçeceğini düşünüyorum. Büyük hayallerimiz var, maç maç bakacağız. Büyük hedeflerimiz var. Bunu yapacak motivasyon ve tecrübeye sahibiz” dedi .


MAÇ MAÇ DÜŞÜNECEĞİZ

TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, Dünya Şampiyonası’ndaki rakiplerinin zor olduğunu belirterek, maç maç düşüneceklerini söyledi. Önemli bir turnuvaya katılacaklarını belirten Yıldırım, “A Milli Kadın Milli Takımımız, takım sporları içerisinde en başarılı branşımız. Dünya Kupası’na Avrupa 5.’si olarak katılıyoruz. Tam kadro çalışmalara başladık. Türk basketbolu için önemli bir turnuva oynayacağız. En iyi şekilde en iyi sonucu alacağız. Rakiplerimiz zor, maç maç düşüneceğiz. Önümüzde uzun bir hazırlık süreci var. En iyi şekilde planladık, inşallah sakatlık olmadan hazırlıklarımızı en iyi şekilde geçirerek milletimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” ifadelerini kullandı.

MADALYA İÇİN ÖNÜMÜZ AÇIK

A Milli Kadın Takım Menajeri Zeynep Gül Ene, Dünya Şampiyonası’nda gruptaki rakiplerinin zorluğuna değinerek, “Avustralya, Arjantin ve Nijerya’yı yenebilecek güçte olduğumuzu düşünüyorum. Grubu 1. sırada bitirirsek madalya ve derece yolunda önümüzün açık olabileceğini düşünüyoruz” dedi. İyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini ve bu sürecin genç oyunculara çok faydalı olduğunu vurgulayan Ene, “Turnuvaya dünyanın en iyi 16 takımı katılıyor. Türk kadın basketbolu açısından bu şampiyonalara sürekli katılabiliyor olmak çok önemli bir şey. FIBA Dünya sıralaması’nda 7. sıradayız. Hedefimiz, bu şampiyonada alacağımız derece ve puanlarla, bunu en azından 1 sıra daha yukarı taşımak” diye konuştu.

En kritik maç Avustralya

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Işıl Alben, Dünya Şampiyonası’nda gruptaki en kritik maçlarının Avustralya olduğunu belirterek, “Onları yenersek madalya için önümüz açık diye düşünüyorum. Çok istikrarlı bir takımız” dedi. Milli takımda bulunan ekibin beraber olmaktan keyif aldığı bir oyuncularından oluştuğu söyleyen Işıl Alben, “Burada güzel bir ortam var. Burada olmaktan ve milli takım formasını taşımaktan çok gurur duyuyorum. En kritik maç Avustralya maçı. Onları yenersek madalya için önümüz açık diye düşünüyorum. Çok istikrarlı bir takımız. Tüm büyük organizasyonlarda başarıyı yakalamış bir ekibiz. Kadromuzda gençleşme oluyor. Tecrübeli isimlerin genç isimlerle kaynaşması çok önemli” dedi.

#Kadın basketbol
#Milli Takım
6 yıl önce