|

Haydi Bizim Çocuklar

Avrupa Futbol Şampiyonası bu akşam İtalya-Türkiye maçıyla başlıyor. Tarihinde ilk kez şampiyonanın açılış maçında boy gösterecek ay-yıldızlı ekipte hedef iyi başlangıç yapmak. İtalyan spor gazeteleri, ‘Türkiye’ye dikkat’ başlıkları attı. 22.00’de başlayacak maçı 17 bin taraftar tribünden izleyebilecek.

00:00 - 11/06/2021 Cuma
Güncelleme: 15:41 - 11/06/2021 Cuma
Yeni Şafak
Milliler son hazırlık maçında Moldova'yı 2-0 mağlup etmişti.
Milliler son hazırlık maçında Moldova'yı 2-0 mağlup etmişti.

Koronavirüs salgını nedeniyle bir yıl ertelenen 16. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) bugün başlayacak.

Futbolseverlerin hasretle beklediği, 31 gün sürecek ve 51 maça sahne olacak turnuvada, 24 ülke mücadele edecek. Tarihinde ilk kez ikiden fazla ülkenin ev sahipliği yapacağı organizasyon, 11 farklı ülkede düzenlenecek.

İtalya’nın başkenti Roma, İngiltere’nin başkenti Londra, Hollanda’nın başkenti Amsterdam, Danimarka’nın başkenti Kopenhag, Azerbaycan’ın başkenti Bakü, Romanya’nın başkenti Bükreş, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’nin yanı sıra Rusya’nın Saint Petersburg, Almanya’nın Münih, İspanya’nın Sevilla ve İskoçya’nın Glasgow şehri de karşılaşmalara ev sahipliği yapacak.

Gözler 'Bizim Çocuklar'da

EURO 2020’nin açılış maçında Türkiye ile İtalya karşılaşacak. Roma Olimpiyat Stadı’ndaki müsabaka, bugün saat 22.00’de başlayacak.

Şampiyonanın yarı finalleri ve finali ise Londra’daki Wembley Stadı’nda oynanacak. Tam kapasiteyle hizmet vermeye hazırlanan Budapeşte’deki Puskas Arena dışındaki statlara, ülkelerdeki pandemi tedbirleri doğrultusunda sınırlı sayıda seyirci alınacak.

Diğer statların tribünleri, ülkelere göre yüzde 20 ila 50 oranında dolacak. Takımlar, dörderli 6 gruba ayrılacak.

Gruplarını ilk 2 sırada bitirenler ve en iyi üçüncü kontenjanından 4 ekip, son 16 turuna yükselecek. Eleme turları, tek karşılaşma üzerinden oynanacak.

"Tarihte ilk kez açılış maçıyla başlıyoruz"

İtalya’nın başkenti Roma’daki Olimpiyat Stadı’nda oynanacak ve saat 22.00’de başlayacak A Grubu’nun ilk maçında Hollandalı hakem Danny Makkelie düdük çalacak. Karşılaşma TRT 1’den naklen yayımlanacak. Tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası’nın açılış maçında boy gösterecek ay-yıldızlı ekipte, İtalya karşılaşması öncesinde sakat oyuncu bulunmuyor.

İtalya’da ise tedavisi süren, orta sahanın önemli isimlerinden Marco Verratti’nin forma giymesi beklenmiyor.

Roma Olimpiyat Stadı’ndaki karşılaşmayı yaklaşık 17 bin taraftar tribünden izleyecek. Bu mücadelede yaklaşık 3 bin Türk taraftarın da tribünde yer alması bekleniyor.

Türkiye, A Grubu’ndaki diğer maçlarında Azerbaycan’da Bakü Olimpiyat Stadı’nda, 16 Haziran’da saat 19.00’da Galler, 20 Haziran’da da saat 19.00’da İsviçre ile karşı karşıya gelecek.


İtalya-Türkiye maçı muhtemel 11'leri

  • İtalya:
    Donnarumma, Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola, Barella, Jorginho, Locatelli, Berardi, Insigne, Immobile
  • Türkiye:
    Uğurcan, Zeki, Merih, Çağlar, Umut, Ozan, Okay, Hakan, Cengiz, Yusuf, Burak


#Avrupa Futbol Şampiyonası
#İtalya
#Türkiye
#Maç
3 yıl önce