|

Henrique ile yola devam

Sezon başında forvet transferi gelmeyince Trabzon-spor'da 'zoraki forvet' konumuna düşen Brezilyalı Paulo Henrique, tüm bunlara kulak tıkadı; takımın 19 golünün 9'una imza atarak en iyi cevabı sahada verdi

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 25/09/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:07 - 24/09/2013 Salı
Yeni Şafak
Henrique ile yola devam
Henrique ile yola devam

UEFA Avrupa Ligi'nde attığı gollerle Trabzonspor'un tarihinde ilk kez gruplara kalmasında önemli rol oynayan Paulo Henrique, ligde de 2 haftadır bordo-mavilileri kurtarıyor. Avrupa'da iki ön eleme, bir play-off, bir de grup maçı olmak üzere 7 maçta 7 gol atan, ligde de iki haftadır bulduğu sayılarla 2. golüne kavuşan 24 yaşındaki yıldız, kazandırdığı 6 puanla Trabzon'u krizden döndürdü. Lige kötü başlayan ancak son 2 haftada toparlanan bordo-mavililerde zaferin mimarlarından olan Henrique, önceki 2 sezondan fazla gol atmayı başardı.

İKİ SEZONUN TOPLAMINI GEÇTİ

Geçen sezon devre arasında ayrılma noktasına gelen ancak son anda aksilik çıkınca kalan Henrique, sezon başında da forvet transferi olmayınca 'zoraki forvet' konumuna düşmüştü. Tüm bunlara kulak tıkayan Brezilyalı yıldız, Trabzonspor'un 12 resmi maçta attığı 19 golün 9'una imza atarak en iyi cevabı sahada verdi. Geldiği ilk sezon olan 2011-12'de ligde ve Avrupada 3, geçen sezon ise ligde 4 gol atarak beklentilerin altında kalan Henrique, bu sezon şu ana kadar attığı 9 golle şimdiden ilk 2 sezonunun toplamını geçmeyi başardı.

61. dakika tarihine de geçti

Brezilyalı oyuncu ligde 26 hafta sonra bordo-mavili takım forması altında 61. dakikada gol atan oyuncu oldu. Kayserispor maçında Trabzon'un plakası olan 61. dakikada gol sevinci yaşayan henrique'den önce Mark Janko, geçen sezonun 12. haftasındaki Orduspor maçında kaydettiği golle en son 61. dakika golüne imza atmıştı. Trabzonspor'da 61. dakikanın unutulmaz golcüsü 1975-1976 sezonunda 3 maç üst üste 61. dakikada attığı gollerle Hüseyin Tok olmuştu.

Malouda'ya aktif dinlenme uygulanacak

Oynadığı futbol ve attığı kritik gollerle isminden bahsettiren Malouda'dan maksimum faydalanılacak. Lig ve Avrupa'da 3'ü hariç maç kaçırmayan 33 yaşındaki oyuncu için aktif dinlenme programı uygulanacak.

Mustafa Akçay Batuhan'dan ümidi kesti

Büyük umutlarla transfer edilen Batuhan yedek kulübesindeki yerini de kaybetti. Batuhan'dan ümidi kesen teknik direktör Mustafa Akçay, önce kadro dışı bıraktığı ve sezon başı hazırlıklarında yer almayan Janko'ya bel bağladı.

Nihayet ışık göründü

UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçları nedeniyle sezonu en erken açan Trabzonspor, gruplarda yoluna emin adımlarla devam ederken, karamsar tablo sergilediği Süper Lig'de de rayına oturmaya başladı. Avrupa'da 7 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik alan bordo-mavililer, ligde son kazandığı Kayseri maçıyla 9 puan ve averajla 6. sıraya yerleşerek ilk 3 sıradakilerle farkı 3 puana indirdi.


11 yıl önce