|

Hokus pokus Mehmet Topuz

Demirören ve Korkmaz Mehmet Topuz'un köle olmadığını ve Beşiktaş forması giyeceğini söyledi. Yıldırım, Mamur ve Hurma, her konuda anlaştıklarını, Topuz'un Fenerbahçe'de oynayacağını belirtti

00:00 - 9/06/2009 Salı
Güncelleme: 03:13 - 9/06/2009 Salı
Yeni Şafak
Hokus pokus Mehmet Topuz
Hokus pokus Mehmet Topuz

Son günlerde gündemi meşgul eden “Mehmet Topuz nereye gidecek?” tartışmaları önceki gece Kanaltürk'de yayınlanan Telegol programında iyice alevlendi. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Mehmet Topuz ve menajeri Metin Korkmaz, programa telefonla katılarak çarpıcı açıklamalarda bulundular.

TOPUZ: F.BAHÇE'Yİ SAMİMİ BULMADIM

“Ben salı günü sayın Aziz Yıldırım'la görüştüm. Başkan bana 'Her yerde beni arıyormuşsun ne istiyorsun? Şu anda seninle konuşamam bu etik değil, Recep başkanla aram iyi. Seninle konuşmamız uygun olmaz' dedi. Bana beni istediğini söyledi ama bunu çekinerek söyledi. O zamanlar Beşiktaş devrede değildi. Eğer Aziz Yıldırım'ı samimi bulsaydım, hiçbir takıma söz vermezdim. Daha sonra Beşiktaş devreye girince onlarla anlaştım. Şu anda yüzde yüz Beşiktaş'ta oynamak istiyorum”

HURMA: 4 TRİLYON İSTEDİ

“Mehmet Topuz'a ekonomik krizin olduğunu ve zam yapamayacağımızı söyledik. Kendisi de bana 'Ben o paraya oynamam' dedi, 4 trilyon 200 milyar lira istedi. Sonra Mehmet, F.Bahçe ile görüşmelere başladı. Ardından beni aradı ve 'Kayseri'ye dönmek istemiyorum. Yardımcı olun' dedi. Mehmet'in Beşiktaş ile görüştüğünü bilseydik F.Bahçe'ye söz vermezdik...”

DEMİRÖREN: SAYGI GÖSTERİN

“Recep Mamur ile görüştüm. Bana F.Bahçe'ye söz verdiklerini söyledi. Ben de Mehmet ile anlaştığımızı söyledim. F.Bahçe'ye saygı duyduğumu da söyledim. Ama 'Futbolcunun tercihine de saygı gösterilmesi gerekir' dedim. Mehmet, F.Bahçe'nin verdiğinden daha az rakamlarla bizimle anlaşmıştır. Çünkü ailecek çok iyi Beşiktaşlılardır. Kayseri- spor F.Bahçe'ye Mehmet Topuz'un onayı olmadan bonservisini veremez. Mehmet Topuz önümüzdeki sene Beşiktaş forması giyecektir. İş hukuka giderse de hep beraber gideriz. Futbolcu köle değil, istediği yerde oynar...”

KORKMAZ: YILDIRIM BİZİ ÇAĞIRMADI

Beşiktaş talip olmadan evvel F.Bahçe bizi çağırsaydı, bugün Mehmet F.Bahçe forması giymişti. Beşiktaş, Kayseri'nin verdiği paranın aynısını verdi...

YILDIRIM: MEHMET'LE DE ANLAŞTIK

Lig bittikten sonra Recep Mamur'u aradım ve düşünmek için müsaade istedi. Bu zaman içerisinde bana yakın insanlar Mehmet'in benimle görüşmek istediğini söyledi. Ben sonra kendisini aradım “Beni herkese aratıyorsun. Beni aramana gerek yok. Biz seni alacağız. Ama önce başkanınızla anlaşmamız gerekir” dedim. Bu çocuğu daha fazla baskı altında tutmaya gerek yok. Kurallar vardır. Biz Kayseri ile de Mehmet'le de daha önce anlaşma sağlamışızdır. Bıraksınlar Mehmet'i şöyle bir 10 gün, hangi takımlı olduğu ortaya çıkacak.

MAMUR: GEREKİRSE BİZDE OYNAR

“Demirören, beni Mehmet Beşiktaş formasıyla ekranlara çıktıktan sonra aradı. Daha öncesinde görüşmedik. Borsaya bildirmişler, anlaşmışlar. Elbette ki futbolcunun fikri de önemli. Mehmet Topuz gerekirse gelir Kayseri'de oynar...”


Topuz'un tapusu Fenerbahçe'de

F.Bahçe ve Kayserispor yöneticileri dün Mehmet Topuz için masaya oturdu. Daha önce anlaşma sağlayan iki kulübün dünkü görüşmede bonservis konusunda imzaları attıkları öğrenildi. Böylece Mehmet Topuz'un bonservisini alan sarı-lacivertli kulübün, yıldız oyuncu ve menajerini anlaşmak için İstanbul'a çağıracağı bildirildi. Bonservis işini bitiren F.Bahçe Kulübü, Topal ile de anlaşmaya çalışacak.


Mehmet'le isteyen herkes görüşebilir

Mehmet Topuz'un menajeri Metin Korkmaz, Beşiktaş'tan önce F.Bahçe ile görüştüklerini açıkladı. Korkmaz, belirlenen sürede sarı-lacivertli kulüpten bir cevap alamadıklarını ve Beşiktaş'la görüşmeye başladıklarını söyledi. Futbolcunun kaçırıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Korkmaz, “İsteyen herkes görüşebilir. Topuz tavrını değiştirir ise futbolcuyla anlaşmamızı sonlandırırız” dedi.


'Doğuştan Beşiktaşlıyım'

Geçen hafta Lig TV'ye konuşan Mehmet Topuz, 'Doğuştan Beşiktaşlı'yım” açıklamasını yaptı. Bir süre F.Bahçe ile görüştüğünü ifade eden Topuz, Beşiktaş'tan gelen teklifin daha samimi olduğunu kararında siyah-beyazlı takımı tutmasının etkili olduğunu söyledi. Topuz şöyle konuştu: “Çocukluğumdan itibaren Beşiktaşlı oluşum da bu kararımda etkili oldu. Küçüklüğümden beri bu renklerin aşığıyım.”


'Fenerbahçe'ye gitmek istiyorum'

F.Bahçe'nin efsane futbolcularından tv yorumcusu Rıdvan Dilmen Mehmet'in F.Bahçe'li olduğunu belirtti. Mehmet Topuz'un 1 hafta önce kendisini aradığını ifade eden Dilmen, “Bu olaylar olmadan 1 hafta kadar önce beni aradı. Başkan Aziz Yıldırım'ı arayabilir miyim? F.Bahçe'ye gelmek istiyorum' dedi. Ben de 'yok ben ararım sen arama' dedim. O zamanlar Beşiktaş muhabbetleri yoktu.” dedi.


'Doğuştan G.Saraylıyım'

Kayserisporlu Mehmet Topuz'un, Beşiktaşlı mı, F.Bahçeli mi tartışmalarına G.Saraylı eski yönetici Fatih Gökşen de katıldı ve Topuz'un G.Saraylı olduğunu açıkladı. Gökşen, “2004'te Ergun Gürsoy ile birlikte Mehmet'i kadromuza katmak için Kayserispor ile görüşmüştük. Anlaşma noktasına geldiğimiz transfer son anda olmadı. Mehmet, doğuştan G.Saraylı olduğunu söylemişti” şeklinde konuştu.


Kimseyi tutmuyorum Kayserisporluyum

Mehmet Topuz daha önce Lig TV'deki röportajda 3 büyük takımdan hiçbirini tutmadığını söyledi. Doğuştan Kayserispor'lu olduğunu açıklayan Topuz, “Abim Kayserispor Taraftarlar Derneği'ndeydi. Beni küçük yaşta maçlara götürürdü. Kayserispor aşkıyla büyüdüm. 3 büyüklerden hiçbirini tutmadım. Kendimi bildim bileli hep Kayserispor'un maçlarına gidip geldim. O yüzden Kayserisporluyum” dedi.


Takım arkadaşı: Çabuk kandırılır

Beşiktaş ve F.Bahçe'nin transferi için birbirine girdiği Mehmet Topuz'un Kayserispor'dan bir takım arkadaşı başarılı futbolcunun çok saf olduğunu ve çok çabuk kandırılabildiğini söyledi. Kaptanları Topuz'un kendisini Kayseri'nin padişahı gibi gördüğünü ifade eden takım arkadaşı, “Topuz inanılmaz derecede saf ve temiz biri. Çok kolay kandırılabilir. Çocuk ruhlu biri. Bizim yaptığımız şakalara hemen inanıyor” dedi.


Kayserispor'a 2004'te gelen Mehmet Topuz, istikrarlı grafiğiyle parmak ısırtıyor.

SEZON MAÇ GOL

2004-05 34 3

2005-06 32 4

2006-07 32 8

2007-08 32 9

2008-09 28 9


15 yıl önce