|

Hollanda rakip tanımıyor

İspanya''yı bozguna uğratan, Avustralya karşısında geriden gelerek kazanan Hollanda, son engeli de kayıpsız geçti. Portakallara Şili karşısında oyuna sonradan giren Fer ve Depar''ın golleri galibiyeti getirdi.

.
00:00 - 24/06/2014 Salı
Güncelleme: 00:09 - 24/06/2014 Salı
Yeni Şafak
Hollanda rakip tanımıyor
Hollanda rakip tanımıyor

Dünya Kupası B Grubu''nda zirveyi ilgilendiren maçta Hollanda, Şili''yi 2-0 mağlup ederek koltuğu kaptırmadı. Karşılıklı ataklarla başlayan maçta ilk yarıda Şili topa daha fazla sahip olurken, iki taraf da skoru değiştirecek pozisyonları bulmakta zorlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısında özellikle Arjen Robben''in getirdiği toplarla etkili olan Hollanda, Janmaat ve Sneijder ile bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Karşılaşmanın sonlarına doğru oyuna giren genç futbolcular ise Portakallar''ı galibiyete taşıdı.

Son 20 dakikada teknik direktör Louis van Gaal, Memphis Depay, 5 dakika sonra da Leroy Fer''i oyuna dahil etti. Goller bu iki genç yıldızdan geldi.

77. dakikada sağ kanattan gelişen Hollanda atağında Daryl Janmaat arka direğe yakın bir noktaya doğru topu gönderdi. Topa iyi yükselen Leroy Fer şık bir kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.

ROBBEN''DEN MÜTHİŞ ASİST

Şili''nin beraberlik için yüklendiği son dakikalarda Hollanda sürprize izin vermedi. 90+2''de Robben ile kontratağa çıkan Hollanda''da, yıldız futbolcunun sol kanattan çizgiye kadar inip ortaya çıkardığı topa kale sahası ön çizgisi üzerinde vuran Memphis Depay, farkı 2''ye çıkardı ve galibiyeti perçinledi.

Bu galibiyetle puanını 9''a yükselten Hollanda, yenilgisiz grup lideri olarak adını 2. tura yazdırırken, 6 puanda kalan Şili de grubu ikinci sırada tamamladı.

İspanya teselli buldu

Dünya Kupası B Grubu''nda hayal kırıklığı yaşatan son şampiyon İspanya, erken veda ettiği Brezilya defterini Avustralya galibiyetiyle kapattı: 0-3. Teselli için sahaya çıkan İspanyollar, rakibi karşısında galibiyete rahat uzanırken, Avustralya pek bir varlık gösteremedi. David Villa''nın 36. dakikadaki golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan İspanya, 69''da Torres ve 82''de de Mata''nın golleriyle sonuca gitti.

INIESTA 100. MİLLİ MAÇINI OYNADI

İspanya''nın yıldız ismi Andres İniesta, Avustralya karşısında ilk 11''de başladığı maçta 100. kez milli formayı giydi. İniesta, 100''ler barajına giren 9. İspanyol futbolcusu oldu.

10 yıl önce