|

Infantino yeniden FIFA başkanı 

73. FIFA Kongresi'ndeki başkanlık seçimine tek aday olarak giren mevcut başkan Gianni Infantino, yeniden FIFA başkanlığına seçildi. Detaylara haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

13:41 - 16/03/2023 Perşembe
Güncelleme: 15:30 - 16/03/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Gianni Infantino, 26 Şubat 2016'da yapılan seçimlerde 207 oyun 115'ini alarak FIFA'nın yeni başkanı seçilmişti. İyi derecede İtalyanca, Fransızca, Almanca, İspanyolca ve İngilizce bilmektedir.
Gianni Infantino, 26 Şubat 2016'da yapılan seçimlerde 207 oyun 115'ini alarak FIFA'nın yeni başkanı seçilmişti. İyi derecede İtalyanca, Fransızca, Almanca, İspanyolca ve İngilizce bilmektedir.

FIFA'nın 73. Kongresi'nde yapıldı. Futbolun 1 numaralı kurumunda başkanlık seçimine tek aday olarak giren mevcut başkan Gianni Infantino, yeniden seçildi.


Ruanda'nın başkenti Kigali'de düzenlenen 73. FIFA Kongresi'ndeki başkanlık seçimine tek aday olarak giren 52 yaşındaki Infantino, 2027 yılına kadar FIFA Başkanlığı görevini yürütecek.


Seçimin ardından konuşma yapan Infantino, "Destekleriniz beni onurlandırdı ve duygulandırdı. FIFA Başkanı olmak ayrıcalık ve aynı zamanda sorumluluk demek" ifadelerini kullandı.


İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) başkanlığına yeniden seçilen Gianni Infantino'yu tebrik etti.

TFF'den tebrik geldi

TFF'den yapılan açıklamada, "FIFA 73. Seçimli Olağan Kongresi, üye ülke federasyonlarının başkan ve üst düzey yöneticilerinin katılımıyla Ruanda'nın başkenti Kigali'de yapıldı. Kongrede yapılan başkanlık seçimine tek aday olarak giren Gianni Infantino, 4 yıllığına FIFA başkanlığı görevine yeniden seçildi. Türkiye Futbol Federasyonu olarak 3. kez FIFA başkanlığına seçilen Gianni Infantino'yu tebrik eder, yeni görev döneminde başarılar dileriz." ifadeleri kullanıldı.


Kigali BK Arena'da düzenlenen kongreye, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Başkan Vekili Nüket Küçükel Ezberci ve TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş da katıldı.


#FIFA
#Gianni Infantino
#73. FIFA Kongresi
1 yıl önce