|

İŞTE! DOBRACI DAUM

Nouma'nın yalan söylediğini iddia eden tecrübeli çalıştırıcı, Ali Eren'in gönderilmesini de istemediğini açıkladı. Daum, Stavrum için "Çıplak gözle izlemediğim tek transfer" derken N'Gotty'den vazgeçtiklerini söyledi. Daum ikisi yabancı üç futbolcu daha istiyor.

.
00:00 - 11/07/2001 Çarşamba
Güncelleme: 12:17 - 16/05/2014 Cuma
Yeni Şafak
İŞTE! DOBRACI DAUM
İŞTE! DOBRACI DAUM

Almanya'da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş'ta teknik direktörü Christoph Daum, Siyah-Beyazlı takımın gündemini meşgul eden sorulara tek tek açıklama getirdi. Alman hoca, Fransız oyuncu Pascal Nouma'nın yalan konuştuğunu belirterek, "Yönetime, teknik heyete ve basına farklı konuşuyor. İki yüzlü davranarak Siyah-Beyazlı taraftarları aldatıyor. Nouma, eğer Beşiktaş'ın formasını giymek istese şimdiye kadar takımla birlikte çalışmalara başlardı" dedi. Ali Eren'i satış listesine kendisinin koydurmadığını da belirten Daum, "Ali Eren yaptığı açıklamalarla kendi kendini yaktı. Diline sahip çıkmamasının cezasını çekiyor. Ali Eren, benim takımda görmek istediğim bir oyuncu" diye konuştu.

KULÜBÜMÜ DÜŞÜNÜYORUM

Daum, hocalık kariyerinde ilk defa bir oyuncuyu çıplak gözle izlemeden transfer ettiğini belirterek, "Stavrum hakkında herkes bana olumlu not verdi. Video kasetlerinde izledim kadarı ile çok yetenekli bir oyuncu. Henüz uyum süreci içersinde. Stavrum'un Beşiktaş'a fayda sağlayacağı düşüncesine sahibim" dedi. N'Gotty'nin transferinden de kesinlikle vazgeçtiklerini belirten Alman hoca, şöyle dedi: "Marsilya N'Gotty için 1.5 milyon dolar istiyor. İstediğim bir oyuncu olmasına rağmen kulübün mali yapısını da düşünmek zorundayım."

HÜLLELER AYIPLANMAMALI

İlhan ve Tümer'in transferlerinde yaşanan pürüzün bir an önce çözülmesi yönünde yönetimden istekte bulunduğunu da belirten tecrübeli hoca "Beşiktaş'ın ve benim bu iki oyuncuya ihtiyacı var. İlhan ve Tümer'i ligin başından itibaren oynatmak istiyorum. Problemlerin çözümlenmesi oyuncuların kafalarını da rahatlatacak" diye konuştu. Alman çalıştırıcı, Beşiktaş'ın İlhan ve Tümer'in transferinde izlediği yolun ülkede yaşanan mali kriz nedeni ile ayıplanmaması gerektiğini vurgulayarak, "Rekabeti sağlamak için yöneticilerimiz böyle bir yola baş vurmuştur" dedi.

TARAFTAR RAHAT OLSUN

Daum, Beşiktaş'ın üç oyuncu daha transfer edeceğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Yapacağımız transferlerin ikisi yabancı olacak. Savunmaya yerli oyuncu transferi istiyorum. Bu bölgede yaşanacak sakatlıklar bize sıkıntı verir. Almanya kampında dostlarımın tavsiye ettiği bir çok oyuncuyu deneyeceğiz. Bu oyunculardan bize fayda sağlayacağını düşündüklerimi transfer edeceğiz. Önümüzdeki yıl başarılı olmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Taraftarlarımızın gönlü rahat olsun."


23 yıl önce