|

İtfaiyecilikten dünya şampiyonluğuna

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası'nda artı 84 kiloda Enes Erkan finalde Azeri rakibi Şahin Atamov'u yenerek dünya şampiyonu oldu.

Cihan
00:00 - 25/11/2012 Pazar
Güncelleme: 09:13 - 25/11/2012 Pazar
Yeni Şafak
İtfaiyecilikten dünya şampiyonluğuna
İtfaiyecilikten dünya şampiyonluğuna

Sakarya Büyükşehir Belediyesi sporcusu olan ve bir süre itfaiye daire başkanlığında itfaiyecilik de yapan milli sporcu, dünya şampiyonluğuyla Türkiye'nin göğsünü kabarttı. Karatede dünya ve Avrupa şampiyonlukları yaşayan Erkan, başarılı performansını Fransa'da da sürdürdü. Şampiyonanın dördüncü gününde, erkekler kumitede artı 84 kilo finalinde Azeri Şahin Atamov ile karşılaşan Enes Erkan, rakibini 3-0'lık skorla mağlup ederek, altın madalyanın sahibi oldu.

Enes Erkan, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, " Çok mutluyuz. Erkek takımı olarak finale kaldık. İnşallah bugün de şampiyon olup çifte madalya ile dönmek istiyoruz" diye konuştu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi sporcusu olan diğer milli sporcu Şeyda Burucu ise Japon rakibi Kayo Someya'ya 5-0 yenilerek gümüş madalyada kaldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünya şampiyonu olan Enes Erkan'ı arayarak kutladı. Dünya Karate Şampiyonası, bugün yapılacak takım finalleri ile sona erecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Abdullah Gül, Dünya Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Erkan'a tebrik telgrafı gönderdi.

11 yıl önce