|

Iverson bombası

NBA kariyerinde bir MVP ödülü, 4 sayı krallığı ve 914 maçta yakaladığı 26.7 sayı ortalamayısıyla en skorer 6. oyuncu olan Iverson'un menajeri Gary Moore, Beşiktaş'ın teklifini kabul ettiklerini, birkaç gün içinde sözleşmeyi kulübe göndereceklerini açıkladı. 1+1 yıllığına anlaşılan 35 yaşındaki yıldız, yıllık 1.5 milyonu garanti 2 milyon dolar alacak.

00:00 - 26/10/2010 Salı
Güncelleme: 00:42 - 26/10/2010 Salı
Yeni Şafak
Iverson bombası
Iverson bombası

NBA'in en büyük yıldızlarından Allen Iverson, Beşiktaş'ın teklifini kabul etti. Yıldız basketbolcunun menajeri Gary Moore, Beşiktaş'ın teklifini kabul ettiklerini ve birkaç gün içinde sözleşmeyi kulübe göndereceklerini açıkladı. Iverson, Beşiktaş ile bir yılı opsiyonlu, iki yıllık sözleşme üzerinde anlaştı. Buna göre, 35 yaşında ve 1.83'lük yıldız, 1,5 milyon doları garanti olmak üzere yılda 2 milyon dolar kazanacak. Amatör şubelerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Şeref Yalçın da, “Iverson, Beşiktaş'a gelmek istiyor. Beşiktaş'a gelip oynamak istediğini söyledi. Aramızda herhangi bir sorun yok. Ben de cuma günü ABD'ye gideceğim ve yüz yüze görüşeceğim” diye konuştu.

ALLEN İVERSON KİMDİR?

1996 yılında NBA'e adımını atan Iverson, Philadelphia 76ers, Denver Nuggets'taki başarılı kariyerinin ardından Detroit Pistons'ta tutunamamış, geçtiğimiz sezon şansını bir kez de Memphis Grizzlies'te denemiş, ancak yedekten gelmeyi kabul etmediği için Memphis seyircisinin önünde tek maça bile çıkmadan şehri terk etmişti. Kariyerinde bir MVP ödülü, dört sayı krallığı ve daha birçok unvana sahip bir efsane... Oynadığı 914 maçta yakaladığı 26.7 sayı ortalamasıyla, NBA tarihinin maç başına en skorer altıncı oyuncusu olan Iverson, futbolda Ricardo Quaresma ve Guti transferiyle ses getiren Beşiktaş yönetiminin son gözdesi.



14 yıl önce