|

Japonya güreş için tanıtım atağında

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) güreşi oyunlardan çıkarılmasına yönelik kararına karşı Japonya karşı atağa geçti.

Cihan
00:00 - 20/02/2013 Çarşamba
Güncelleme: 15:59 - 20/02/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Japonya güreş için tanıtım atağında
Japonya güreş için tanıtım atağında

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) Başkan Yardımcısı Tomiaki Fukuda bugün yaptığı basın toplantısında, üye ülke federasyonlarına lobi planlarını içeren mektuplar gönderdiğini söyledi. Ayrıca IOC'nin St. Petersburg'da mayıs ayında gerçekleştireceği toplantıya Rusya'nın ünlü güreşçisi Alexander Karelin ile Japon sporcu Saori Yoshida da katılarak güreşin olimpiyat oyunlarında yer alması için lobi yapacak. FILA Başkan Yardımcısı Fukuda, "IOC'daki yöneticilerle görüşmelerini ve davamızı savunmalarını önerdim. IOC'e lobi yapmakta yetersiz kaldık. Rusya, bütün madalyalı oyuncularını göndermeye söz verdi." dedi. Fukuda, federasyonların, IOC Başkanı Jacques Rogge'ye de mektup göndermelerini istediğini kaydetti.

Güreş oyunları, Brezilya'da 3 yıl sonra yapılacak olimpiyat oyunlarında yer alacak. Ancak 2020 oyunlarından çıkarılması düşünülüyor. Bu karara Türkiye Güreş Federasyonu da tepki göstermişti.

11 yıl önce