|

Kabulbaba'da başpehlivan Balaban

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bu yıl 341.'si tertiplenen Kabulbaba Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı 2013 yılı Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban kazandı.

Yeni Şafak
17:40 - 12/05/2015 Salı
Güncelleme: 14:50 - 12/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Binlerce güreşseverin coşkuyla izlediği müsabakalarda, 13 boyda 400 pehlivan er meydanına çıktı. Başpehlivanlık güreşlerinde İsmail Balaban Mecit Yıldırım'ı, Fatih Koyuncu da Mükerrem Kıyı'yı yenerek finale kaldı. Büyük heyecana sahne olan final müsabakası sonunda Antalya Konyaaltı Belediyesporlu İsmail Balaban birinci olurken, Ankara PTT adına güreşen Şileli Fatih Koyuncu ikinciliği elde etti. Şileli Mecit Yıldırım ve Ordulu Mükerrem Kıyı üçüncülüğü paylaştı.



Zorlu mücadelelerin yaşandığı 341.Tarihi ve Geleneksel Kabulbaba Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık altın madalyasının sahibi, büyük heyecanın yaşandığı final müsabakasında Fatih Koyuncu'yu yenen Antalyalı İsmail Balaban oldu. Boylarında ilk 4'e giren pehlivanlara da madalya ve para ödülü verildi.



Tarihi güreşlerin heyecanına ortak olan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ata sporu yağlı güreşin her yıl artan bir ilgiyle takip edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kurtulan, "Bize düşen görev bu tür organizasyonları yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Kabulbaba Yağlı Güreşleri'nin düzenlenmesinde emeği geçen, bu heyecanı güreş severlere yaşatan tertip komitesine teşekkür ediyor, başta başpehlivanımız olmak üzere tüm güreşçilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

#Kabulbaba Yağlı Güreşleri
#Bursa
#Mustafakemalpaşa
#Fatih Koyuncu
#İsmail Balaban
#Mükerrem Kıyı
#Mecit Yıldırım
9 yıl önce