|

Karatede madalya yağmuru

Fransa''daki Dünya Şampiyonası''nda Azeri Şahin Atamov''u 3-0 yenen Enes Erkan, 2006'' dan bu yana Türkiye''ye altın madalyasını kazandıran ilk karateci oldu

.
00:00 - 25/11/2012 Pazar
Güncelleme: 00:18 - 25/11/2012 Pazar
Yeni Şafak
Karatede madalya yağmuru
Karatede madalya yağmuru

Fransa''nın Başkenti Paris''te devam eden Dünya Karate Şampiyonası''nda erkekler kumitede, artı 84 kiloda Enes Erkan, finalde Azeri rakibi Şahin Atamov''u 3-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Dün sabah seansında Serap Özçelik''in elde ettiği bronzdan sonra Türkiye, akşam seansında da bir altın, bir gümüş ve bir bronz daha kazandı. Büyüklerde 2006''dan bu yana altın madalya alan ilk Türk karateci olan Erkan, Dünya şampiyonluğu sevincini tribündeki eşi Emine Erkan ile birlikte kutladı. Bakan Suat Kılıç''ın da Enes Erkan''ı telefonla arayarak tebrik ettiği öğrenildi.

ŞEYDA BURUCU GÜMÜŞLE YETİNDİ

Şampiyonada tatamiye çıkan bir başka finalist Şeyda Burucu ise Japon Kayo Someya''ya 5-0 yenilerek gümüş madalyada kaldı. 2010 Dünya Büyükler Şampiyonası''nda gümüş kazanan Yavuz Karamollaoğlu, Paris''te de kürsüye çıkmayı başardı. 84 kiloda 3.''lük maçında Kongolu Mez Davy Diego ile karşılaşan Karamollaoğlu, maçı 5-0''lık sonuçla kazandı. Dünya Karate Şampiyonası''nda bugün Erkek Kumite Milli Takımı, Dünya Şampiyonluğu için, Katar Milli Takımı da bronz madalya maçında ev sahibi Fransa ile karşılaşacaklar.


11 yıl önce