|

Kartal’da irtifa kaybı sürüyor

Şenol Güneş yönetiminde üst üste 2 şampiyonluk yaşayan Beşiktaş, son 2 sezondur ise beklentilerin uzağında bir görüntü sergiliyor. Özellikle deplasmanlarda 3 puana hasret kalan siyah-beyazlılar, üst düzey savunma oyuncularına rağmen kalesini gole kapatamıyor.

Süleyman Hatırasu
04:00 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 04:45 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
 Beşiktaş, son 2 sezondur ise beklentilerin uzağında bir görüntü sergiliyor.
Beşiktaş, son 2 sezondur ise beklentilerin uzağında bir görüntü sergiliyor.

Göztepe’ye 2-0 yenilen Beşiktaş’ta puan kayıpları sürüyor. 9 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle geçen sezonu tekrarlayan siyah-beyazlılar, attığı ve yediği gol sayılarında da geçen sezona oldukça yakın. İlk 9 hafta rakip ağlara 15 gol bırakan Beşiktaş, kalesinde 12 gol görüp +3 averaja sahip olurken, geçen sezon aynı haftayı 14 gol atıp 10 gol yiyerek +4 averajla kapatmıştı. Geçen sezon 9 haftada 4 deplasman maçından sadece 1 galibiyet çıkartabilen teknik direktör Şenol Güneş’in öğrencileri, bu sezon ise 5 deplasmandan yine 1 galibiyet çıkartabildi. Siyah-beyazlılar puan kayıplarına çare ararken, bir çok faktörü de sebep olarak ortaya koymak mümkün. Bunların da en başında geçen sezon ortaya çıkan ve Beşiktaş’a büyük sıkıntılar yaşatan deplasman kayıpları geliyor. Güneş’in, Beşiktaş ile 2 şampiyonluğu üst üste yaşadığı sezonlarda deplasmanlarda ciddi puanlar kazanan siyah-beyazlılar, geçen sezondan bu yana Vodafone Park dışında maç kazanmakta bir hayli zorlanıyor.

DEPLASMANA ÇARE BULUNAMIYOR

Güneş ile ilk şampiyonluğun geldiği 2015-16 sezonunun 9. haftasında 5 deplasmandan 4 galibiyet ve 1 beraberlik çıkartan Beşiktaş, ikinci şampiyonluğun geldiği 2016-17 sezonunda ise 9. hafta itibari ile 5 deplasmanda 3 galibiyet, 2 beraberlik almıştı. 2 şampiyonluktan sonra deplasmanda zorlanan bir takım haline gelen siyah-beyazlılar, geçen sezon Şampiyonlar Ligi maçları sebep gösterilerek deplasman maçlarında ciddi kayıplar yaşadı. Geçen sezon ilk 9 haftada 4 deplasmandan 1 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Beşiktaş, sezonun tamamında da 17 deplasmandan sadece 7’sini kazanıp ,10’unda takıldı ve 25 puan kaybetti. Beşiktaş, bu sezon 5 deplasmanda 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 9 puan bıraktı

  • Adriano’ya Japon kancası
  • Beşiktaş’ta 3. sezonunu geçiren ancak bu sezonki sakatlığı nedeniyle fazla forma şansı bulamayan Adriano ile ilgili Japonya’dan transfer iddiası gündeme geldi. Brezilyalı sol bekin Lukas Podolski’nin formasını giydiği Vissel Kobe’nin transfer gündeminde olduğu iddia edildi. Japon basınında yer alan habere göre, Vissel Kobe’ye transfer olan eski Barcelonalı Andres Iniesta’nın yakın gelecekte Adriano’nun transferinde önemli rol oynayacağı ifade ediliyor. Beşiktaş’ın Adriano ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.

Genk maçına Polonyalı hakem

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi I Grubu 3. haftasında Perşembe günü Belçika’nın Genk takımıyla yapacağı maçı, Polonya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Stefanski yönetecek. Stefanski’nin yardımcılıklarını Marcin Boniek ve Dawid Igor Golis üstlenecek. İlave yardımcı hakemlikleri Bartosz Frankowski ve Zbigniew Dobrynin’in yapacağı maçın dördüncü hakemi ise Krzysztof Myrmus olacak.

#Beşiktaş
#Süper Lig
5 yıl önce