|

Kazakistan'a başarılar diliyoruz

4 ya da 6 puan, Çek Cumhuriyeti ve İzlanda karşısında ne gerekiyorsa almak istediklerini dile getiren Barcelonalı milli yıldız, "Bu jenerasyon Avrupa Şampiyonası'nı hak ediyor. Hep beraber bir yolda ilerliyoruz. İnşallah hak ettiğimizi alacağız" şeklinde iddialı konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 8/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 06:21 - 8/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye'nin, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki son iki maçı için milli takım kampında bulunan Arda Turan, dünkü idman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı; Arda'nın gündeminde F.Bahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie'nin "Türkler mutlaka puan kaybedecek" şeklinde sözleri vardı. "Sizin de tanıdığınız bazı yıldız oyuncular bizim maçımızla ilgili yorum yapmışlar" diyerek van Persie'nin sözlerini hatırlatan Arda, "Biz Hollanda maçını her şey kendi elimizde olsun diye kazandık. Önemli olan sahadaki sonuç. (Gülerek) Biz de Kazakistan'a başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.



Çek Cumhuriyeti ve İzlanda maçları için en az 4 puan hedeflediklerini kaydeden Arda, "4 ya da 6 puan, ne gerekiyorsa almak istiyoruz. Avrupa Şampiyonası'na gitmeliyiz. Bu jenerasyon bunu hak ediyor. Bu turnuvanın birçok maçında gerçekten iyi oynadık. İnşallah hak ettiğimizi alacağız. Bu seviyede maç oynamak yetenek ve kalite dışında tecrübe de ister. Hep beraber bir yolda ilerliyoruz. Başımızda Fatih Hoca'nın olması da bizim için ayrı bir avantaj" dedi.



CUMARTESİ BİR AN ÖNCE GELSİN İSTİYORUM


Arda Turan, dün instagram hesabından da iki kritik maçı değerlendirdi; ayrıca bazı konularda içini de döktü. Çek Cumhuriyeti ve İzlanda maçları için heyecanlı olduğunu belirten milli yıldız, " Gece gözüme uyku girmedi, biraz heyecanlıyım. Cumartesi bir an önce gelsin istiyorum. Hani küçükken mahallede sabahları başka mahalleyle maç alırdık akşam için. Derbi olanından, en zoru işte. Hani gün geçmezdi. Cumartesi ve salı çok önemli biz ve ülke için. Sonuçlar için bir şey söyleyemem. Tek söyleyebileceğim, eğer sahada olursam sonuna kadar mücadele edeceğim" mesajını yazdı.



Arda, aynıca mesajında şu demeçlere de yer verdi: "Bazen doyumsuzluğuma, aç gözlülüğüme kızıyorum. Hiçbir şey yokken Allah çok şey verdi ama işte insanız; hep biraz daha fazlasını çekiyor nefis. Daha fazla para, daha fazla araba, daha fazla ev... Hayata karşı yaptığım haylazlıklardan, hayattan özür diliyorum. Çok hata yaptım ama asla niyetim kötü değildi. En önemlisi, Allah'a ne kadar şükretsem az çünkü bana verdiklerini, bana verdiği akılla hayal bile edemezdim.”



ONUN KENDİ DÜŞÜNCESİ


A Milli Takım oyuncuları Caner Erkin, Yasin Öztekin ve Şener Özbayraklı, dünkü idman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. F.Bahçe'nin Hollandalı yıldızı van Persie'nin "Türkler kesinlikle puan kaybedecek" sözünü değerlendiren Caner ve Şener'den de takım arkadaşına yanıt geldi. Van Persie ile konuştuklarını ifade eden Caner, "Bu onun düşüncesi. Biz tabii ki öyle düşünmüyoruz. 6 puan çantada keklik değil. Onlar da kaybedebilir" ifadelerini kullandı.



ŞENER: Nasıl bir gücümüz olduğunu son maçta gösterdik

F.Bahçe'nin bir diğer yıldızı Şener Özbayraklı da karşılaşma için "Van Persie şu anda rakibimiz. Bunu söylemesi çok normal. Son maçta nasıl bir gücümüz olduğunu gösterdik. Belli bir rekabet olacak. Biz 2 maçta da galip geleceğiz. Gruplara kalacağız" dedi.



YASİN: Sadece kendi maçlarımıza bakıyoruz

G.Saray'ın milli yıldızı Yasin Öztekin, "Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyoruz. Her şeyi değiştirdik. Şu an iyi durumdayız. Sadece kendi maçlarımıza bakıyoruz. Gitmeden önce Sneijder'le konuştuk. Arada şakalaşıyoruz" değerlendirmesini yaptı.



Çek maçına deneyimli hakem


A Milli Takım'ın Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı kritik Avrupa Şampiyonası eleme maçını İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Martin Atkinson yönetecek. 44 yaşındaki deneyimli hakem, Milli Takım'ın 2007'de Moldova (1-1), 2011'de Almanya (1-3) maçlarını yönetti. İngiliz hakem ayrıca, F.Bahçe ve G.Saray'ın toplamda 5 Avrupa maçında düdük çaldı. Atkinson, bu sezon Premier Lig'de de önemli maçlar yönetti.





#A Milli Takım
#türkiye Çek Cumhuriyeti
#milli maç
9 yıl önce