|

Kolo Toure Mervan Çelik Bursa yolunda

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, iki oyuncunun transferinin hafta sonuna kadar bitebileceğini kaydetti

00:00 - 12/07/2012 Perşembe
Güncelleme: 01:26 - 12/07/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Kolo Toure Mervan Çelik Bursa yolunda
Kolo Toure Mervan Çelik Bursa yolunda

Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam antrenman çıkışı gazetecilere açıklamalar yaparken transfer hakkında da müjde verdi. Sağlam, Kolo Toure ve Mervan Çelik'in hafta sonuna kadar bitebileceğini belirtti. Kolo Toure'nin Anadolu takımları için ses getirecek bir transfer olacağını kaydeden tecrübeli teknik adam 'İki gündür görüşmeler sürüyor. Uğraştığımız transfer Anadolu tarihindeki en önemli transfer olacak. Oyuncunun kalitesi belli' ifadelerini kullandı. Sağlam, 'Böyle bir oyuncuyu alma fırsatı buluyorsak içeriden bir oyuncu kenara almayı düşünebiliriz' diyerek 1-2 oyuncu ile yolların ayrılabileceğinin sinyallerini verdi.

Mervan için görüşmelerin olumlu sürdüğünü kaydeden genç çalıştırıcı, 'Hafta sonuna kadar takıma katılması için uğraş veriyoruz' dedi. Oyuncu seçerken kriterleri olduğunu anlatan başarılı teknik adam 'Profesyonelliği yaşayan oyuncu getirince işin büyük bölümünü hallediyorsun. Adam işe ciddi bakıyor, sonuçta performans alıyorsun. Bizim takımlarımızda hiçbir zaman koşmayan, işini ciddiye almayan oyuncu göremezsiniz. Bazen çıksa da zaman içinde gruba uymak zorunda kalıyor, uymayınca kendi kendini imha ediyor' yorumunu yaptı.


Svensson ile yollar ayrıldı

Bursapor'un İsveçli orta saha oyuncusu Gustav Johan Svensson, Ukrayna'nın Tavriya Siferepol takımına transfer oldu. Ukrayna ekibinin resmi sitesinden yaptığı açıklamada, İsveçli oyuncu ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı bildirdildi. Bursaspor'a 2010-2011 sezonunda transfer olan 25 yaşındaki ön liberonun yeni takımında 6 numaralı formayı giyeceği belirtildi.


Rakip Lokomotiv Moskova

Yeni sezon hazırlıklarının ikinci etabını Avusturya'da sürdüren Bursaspor, ikinci hazırlık maçında bugün Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımıyla karşılaşacak. Yeşil-beyazlılar, kampın ilk hazırlık maçında CSKA Moskova'ya 2-0 mağlup olmuştu.



12 yıl önce