|

Lodeiro transferinde 'fon krizi'

Loderio'yu transfer etmeye çalışan Beşiktaş'ın, futbolcunun hisselerinin azınlık hisselerine sahip Botafogo Kulübü'ne takıldığı öne sürüldü.

Dha
00:00 - 23/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:57 - 23/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Lodeiro transferinde 'fon krizi'
Lodeiro transferinde 'fon krizi'

Siyah-beyazlı kulübün Uruguaylı futbolcunun çoğunluk hisselerini elinden bulunduran 'WDS' adlı bir fon şirketi ile anlaşmaya vardığı ancak buna Botafogo kulübünün karşı çıktığı öğrenildi.

Brezilya basınına göre Beşiktaş'ın Lodeiro transferini fon aracılığı ile gerçekleştirmeye çalışıyor. Uruguaylı yıldızın bonservis haklarının yüzde 75'ini ellerinde bulunduran 'WDS' adlı bir fon şirketinin Beşiktaş ile anlaşmaya vararak bu oyuncunun hisselerini sattığına yer veren gazeteler ancak geriye kalan bölümüm Botafogo Kulübü ile ona yakın şirketler tarafından satın alındığını ve bu kesimin ise bu transfere sıcak bakmadığını savundu.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Botafogo yöneticisi Sidnei Loureiro, Lodeiro'ya takımın ihtiyacı olduğunu ve bu oyuncuyu Beşiktaş'a satmayı düşünmediklerini söyledi. Lodeiro'nun halen bir kısım satma haklarını ellerinde bulundurduklarını vurgulayan Loureiro Beşiktaş'ın oyuncu için 8 milyon euro'luk bonservis bedeli ödemesi halinde sahip olabileceğini iddia etti.

10 yıl önce