|

Londra Emir''i Drogba

İngiliz ekibi, 39''da Walcott ile öne geçti. 78''de penaltıdan skoru eşitleyen Drogba, 87''de tabelayı belirledi. Terim yönetimindeki Cimbom, 13 yıl önce de Wenger''in Arsenal''ini UEFA Kupası finalinde devirip kupaya uzanmıştı. 60 bin kişilik Emirates Stadı''nda 2007 yılından bu yana düzenlenen turnuvada, Galatasaray kupayı kazanan 4. farklı takım oldu

.
00:00 - 5/08/2013 Pazartesi
Güncelleme: 00:11 - 5/08/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Londra Emir''i Drogba
Londra Emir''i Drogba

2000 yılında Avrupa''nın en önemli ikinci kupası olan UEFA Kupası''na uzanmak için kozlarını paylaşan Arsenal ve Galatasaray, bu tarihten 13 sene sonra dünyanın en prestijli hazırlık turnuvalarından bir tanesi olarak gösterilen Emirates Cup''ı kazanmak için sahadaydılar. Tarih tekerrür etti, kazanan değişmedi. Teknik direktör Fatih Terim''in öğrencileri Arsene Wenger''in Arsenal''ini bir kez daha mat etti: 1-2. Karşılaşmaya hızlı başlayan Arsenal, geç de olsa golü buldu. G.Saray''ın sahaya üstünlüğünü koymaya başladığı dakikalarda, ilk yarıda sahanın en iyisi olan Theo Walcott şansının da yardımıyla takımını öne geçirdi. 39. dakikada İngiliz futbolcunun sol kanattan açtığı ortada top ağlarla buluştu: 1-0.

SAHNEYE ''MAVİ FİL'' ÇIKTI

Bu gol aynı zamanda ilk yarının da neticesi oldu. Teknik direktör Fatih Terim''in Drogba ve Sneijder hamlesi oyunun gidişatını sarı-kırmızılılar adına olumlu yönde değiştirirken, etkili ataklar da başladı. İkinci yarıda oyuna giren ''Mavi fil'' lakaplı Drogba sahneye çıkınca goller de arka arkaya geldi. 77. dakikada takımı adına penaltı kazanan Drogba topun başına geçti ve Arsenal''e attığı gollere bir yenisini ekledi: 1-1. 87''de ise Fildişili oyuncu sarı-kırmızılılara kupayı getiren golü kaydetti. Sneijder''in ortasında topu harika kontrol eden dünya yıldızı, düzgün bir şutla skoru belirledi: 1-2.

Arsenal''i yine boş geçmedi

Chelsea''de forma giydiği dönemde Arsenal''a karşı 14 maçta 13 gol atan Drogba, Galatasaray formasıyla yine Londra ekibinin ağlarını havalandırdı. Yıldız futbolcu, biri penaltıdan olmak üzere attığı 2 golle Galatasaray''a galibiyeti getiren golleri kaydetti.

Kaptan Eboue

G.Saray''ın 2011 yılında Arsenal''dan transfer ettiği Emmanuel Eboue, ilk kez eski takımına karşı forma giydi. Eboue, sahaya sarı-kırmızılı ekibin kaptanı olarak çıktı. 30 yaşındaki Fildişili savunma oyuncusu, 2005-2011 yıllarında Londra temsilcisinde 132 maçta forma giymiş ve 5 kez fileleri havalandırmıştı.

Devamı gelecek

Teknik direktör Fatih Terim, Emirates Cup mücadelesi sonrası, ''Kupayı aldık ama daha önemlisi bu tür turnuvaları bizler de yapmalıyız'' dedi. Maçı yorumlayan Terim, ''Yenilmeden kazanmak güzel. Hayırlı olsun inşallah. Bu kupaların devamı gelir. Bazı oyuncularımız iki 90 dakika oynadı. Daha işimiz yeni başlıyor'' ifadelerini kullandı. Defansın ortasında oynatacağı oyuncularla ilgili de konuşan deneyimli çalıştırıcı, ''Açıkçası Semih her geçen gün daha iyi olacaktır. Özellikle Türk oyuncuları bizim için çok önemli, çünkü yabancı kısıtlaması var. Semih, Chedjou, Gökhan ve Dany''le götüreceğiz'' diye konuştu. Sezon öncesi son hazırlık maçı olduğundan hazır olmaları gerektiğini ifade eden Terim, ''Daha çok çalışmalıyız. Bu oyunun üstüne koymalıyız. G.Saray daha iyi oynamalı, daha çok baskı yapmalı, daha ileride bulunmalı'' diye konuştu.

Porto Napoli''ye patladı: 3-1

Emirates Cup''ta Porto, İtalyan ekibi Napoli''yi 3-1 yendi. Emirates Stadı''nda oynanan maçta Napoli, 43. dakikada Pandev''in penaltıdan attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi. 50''de Ghilas ile durumu 1-1 yapan Porto, 68''de Fernandez''in kendi kalesine attığı gol ve 78''de Lica''nın golüyle maçtan 3-1 galip ayrıldı.

Kupayı 4 farklı takım kazandı

60 bin kişilik Emirates Stadı''nda 2007 yılından beri düzenlenen turnuvada, Galatasaray kupayı kazanan 4. farklı takım oldu. Kupada, 2007, 2009 ve 2010 yıllarında Arsenal, 2008''de Hamburg ve 2011''de New York Red Bulls birinci oldu. Turnuva, geçen yıl Londra''da düzenlenen 2012 Olimpiyatları nedeniyle yapılmadı.

Sezona kupayla başladı

İngiltere''nin başkenti Londra''da düzenlen Emirates Kupası''nda Arsenal''i 2-1 yenen Galatasaray, sezona kupayla başladı. 2000 yılında oynanan UEFA Kupası finalinde penaltılarla Arsenal''i geçerek kupaya uzanan Galatasaray, 13 yıl aradan sonra yeniden karşılaştığı Londra ekibini Drogba''nın golleriyle 2-1 mağlup ederek Fenerbahçe ile yapacağı Süper Kupa finali öncesi moral depoladı. Sarı-kırmızılı takımın futbolcuları sezonun ilk kupasının kazanmanın büyük mutluluğunu hep birlikte yaşarken, daha sonra sevinçlerini tribünlerdeki taraftarlarıyla paylaştılar.

Şampiyon Cimbom

Maçtan sonra düzenlenen kupa töreninde sarı-kırmızılı futbolcular ve teknik heyet, ''Şampiyon Cimbom'' tezahüratlarıyla kupayı kaldırdı. Kupa, takım kaptanı Sabri ile bu maça kaptan olarak çıkan Eboue''nin ellerinde havaya yükseldi. Tören sonrasında futbolcular kupayla hatıra fotoğrafı çektirdi. Sarı-kırmızı taraftarlar, törenin ardından Başkan Ünal Aysal için de ''En büyük başkan, bizim başkan'' yönünde tezahüratta bulundu.


11 yıl önce