|

Lucescu: Bu çocuklar Türkiye'nin geleceği olacaklar

A Milli Takımı Teknik Direktörü Lucescu, oyuna hükmeden bir sistem oluşturmaya çalıştığını belirterek, “30-32 yaşındaki oyuncuları değiştirmek kolay değil. Gençler doğal olarak dinlemeye ve söylenenleri sahaya yansıtmaya daha arzulu” dedi.

Haber Merkezi
10:21 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:43 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Ay-yıldızlı ekip, Lucescu adam idaresinde oynadığı 13 maçta 4 galibiyet alırken, 5 kez mağlup oldu, 4 kez de eşitliği bozamadı.
Ay-yıldızlı ekip, Lucescu adam idaresinde oynadığı 13 maçta 4 galibiyet alırken, 5 kez mağlup oldu, 4 kez de eşitliği bozamadı.

Mircea Lucescu, genç bir kadroya sahip olduğunu ve oyuna hükmeden bir sistem oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Ay-yıldızlı ekibin Rize’de bugün Bosna Hersek ile yapacağı özel maç öncesi basın toplantısı düzenleyen Rumen çalıştırıcı, “Bosna Hersek 5-6 yıldır birlikte oynayan ve birbirini tanıyan bir ekip. Biz genç ekibi mart ayında kurmaya başladık. Bu işin üç ayağı var. İlki, genç, birbirini anlayan, tamamlayan, birlikte oynayan bir grup oluşturmak. Elimizdeki gençlerin anlayabileceği ve sahaya yansıtabileceği oyun felsefesini, sistemini bulmak ve üçüncüsü doğal olarak sonuç. Oyuna tamamen hükmeden bir sistem kurmak istiyoruz. Sonrasında artık değişik oyun sistemlerini sahaya yansıtma kısmanı bakacağız. Gençlerin yanında abiler önemli. Burak, Arda, Selçuk, Emre gibi tecrübeli oyuncular olmasını isterdim ama durum bunu gerektirdi. Başka oyuncular olmayınca bizim geleceğimiz olan gençlere yöneldik” diye konuştu.

"Çok fazla zamanımız yok"

Milli takımdaki oyuncuların fazla çalışma fırsatı olmadığını belirten Lucescu, “30-32 yaşındaki oyuncuları değiştirmek kolay değil. Gençler doğal olarak dinlemeye ve söylenenleri sahaya yansıtmaya daha arzulu. Milli takımda 20 değişik kulüpten oyuncu var. Her oyuncumuz farklı ülkelerden, taktiklerden geliyor. Sonra buraya gelip farklı bir taktikle çalışıyorlar. Bunları önce kafada değiştirmemiz gerekiyor. Sahada alınan sonuçlardan istediğimiz gibi olduğunu görüyoruz” dedi.

Bazı takımlarda Türk oyuncuların şans bulduğunu vurgulayan Lucescu, şunları kaydetti;

  • “Gelecekte daha çok Türk oyuncuyu sahada görmek istiyoruz. Sadece milli takım değil, Şampiyonlar Ligi, kulüpler seviyesinde. Sadece ocak ayını değil, daha ilerisini gören Türk kulüpleri olması arzusundayız.”


#Mircea Lucscu
6 yıl önce