|

Mehmet Demirkol'dan Fatih Terim'e şampiyonluk formülü

Futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
08:41 - 20/03/2018 Tuesday
Güncelleme: 08:51 - 20/03/2018 Tuesday
Yeni Şafak
Mehmet Demirkol.
Mehmet Demirkol.

Mehmet Demirkol şampiyonluk yarışı hakkında değerlendirmeler yaptı. Demirkol, Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışında iddialı olduğunu düşündüğünü ancak Başakşehir karşısında dağınık bir görüntü çizdiğini ifade etti. Forvetlerinin formsuz olmasının da altını çizen Demirkol, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e de şampiyonluk tavsiyesinde bulundu.

İşte Mehmet Demirkol'un değerlendirmeleri;
  • "Geçen haftasonu öncesi şampiyonluk adayları ile ilgili genel fikrim şuydu: Fenerbahçe’nin bir iç saha oyunu yok. Galatasaray’ın dış saha oyunu yok. Başakşehir’in seyirci itici gücü ve coşkusu yok. Beşiktaş’ta bunların hepsi var. Eksiği garanti golcü. Fenerbahçe ve Galatasaray’la ilgili aynı noktadayım. Ancak Başakşehir ve Beşiktaş’la ilgili soru işaretleri doğru. Beşiktaş korkunç bir dağınıklık içindeydi. Hem biresyel hem de takım halinde. Başakşehir ise Emre, Epruanu gibi temel eksiklere ve maç içinde Mossoro’yu ve 11’e 11 denkliği kaybetmesine rağmen ayakta kaldı. Önemlisi coşkuları da seyircileri de vardı."
Galatasaray'a Mariano tavsiyesi
  • "Galatasaray açısından sıkıntı Terim’in de kabullenmiş göründüğü deplasman problemi. Büyük rakiplerin sıkıntılı oluşu şanslarını canlı tutsa da tarihin en görkemli derbi uğurlamasından çıkan ilk yarı oyunu kabul edilemez edilgenlikte. Galatasaray mutlak Mariano’yu N’diaye’sizlikten kaynaklanan sıkıntıdan kurtarıp oyuna dahil etmeli. O Belhanda ve Fegouli kadar önemli bir hücum serviscisi. Fernando’nun tam kapasite dönüşü sonrası Terim bunu yapabilirse takımının şansı çok yükselir."

#Mehmet Demirkol
#Galatasaray
6 years ago