|

Milli maç, milli dava değil

Milli Takımlar Teknik Direktörü, futbolcuların üzerindeki baskıyı düşürmek için milli maçı, milli dava olmaktan çıkarmaya çalıştıklarını belirtti. Terim, genç kaleci Volkan içinse, “Sakatlık yaşamadığı takdirde kale onundur” dedi.

00:00 - 20/03/2007 Salı
Güncelleme: 01:23 - 20/03/2007 Salı
Yeni Şafak
Milli maç, milli dava değil
Milli maç, milli dava değil

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubunda Yunanistan ve Norveç ile yapacakları kritik maçları değerlendirdi.Polat Renaissance Oteli'nde, antrenörleri ve milli takım doktoru Cengiz Dinç ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Terim, Yunanistan karşılaşmasına milli dava olarak değil, milli maç olarak baktıklarını söyledi. Terim, oyuncuların üzerinden gerilimi almaya çalıştıklarını belirterek, “Biz, oyuncularımızla bu maçı milli dava olmaktan çıkarmaya çalışıyoruz. Böylece oyuncularımızın üzerindeki baskıyı azaltırız. Biz bu gerilimi almaya çalışıyoruz. Basının da olumlu yaklaşımı, işlerimizi çok kolaylaştıracaktır” diye konuştu.


KALECİLER BİZİM ÇOCUKLARIMIZ

Yunanistan maçında kalede Volkan'a görev vereceğini 1 ay önce açıkladığını belirten, Terim, “Volkan'ı milli maça kadar hazırlayacağız. Onun psikolojisinin iyi olması çok önemli. Şu anda takımda tek garanti isim, bir sakatlık olmazsa Volkan'dır” ifadelerini kullandı. “Kaleciler bizim çocuklarımız” diyen tecrübeli çalıştırıcı, şunları kaydetti: “Herkesin sıkıntıları olabilir, ama hayat devam ediyor. Biz insanları kazanmak isteriz. Bizim kafamızda net olmayan bir şey yok. Volkan oynayacak. Ona bir şey olursa diğer kalecilerimiz var. Bu konuda belirsizlik, kararsızlık yok. Volkan, hata yapacaktır, hata yapmaktan da korkmasın.”


TEKNİK EKİP OLARAK FORMDAYIZ

Terim, teknik heyet olarak çok formda ve istim üstünde olduklarını takımda yaşanan sakatlıklar ve formsuzluklar olabileceğini, ancak bunu dile getirecek, bu samimiyetsizlik içinde olacak bir teknik ekip olmadıklarını söyledi. Terim, “Teknik heyet olarak çok formdayız. Ekip olarak kale gibi ayaktayız. Oyuncularımız da o kaleyi koruyacak bir nefer olacaktır” dedi. Takımdaki sakatlıklara da değinen deneyimli hoca, “Birçok oyuncumuz fiziki rahatsızlıkları nedeniyle yok. Esas problem onlar. Yoksa çok oyuncu formsuz gelmiştir, milli takımda iyi oynamıştır. Bizim esas sıkıntımız sakat oyuncularımız, ama bunu bir bahane olarak söylemiyoruz” açıklamalarını yaptı.


ADALET, EMRE'YE CEZA VERMEMEKTİR

İngiltere'nin Newcastle United takımında forma giyen milli oyuncumuz Emre Belözoğlu'na yapılan ırkçılık iddialarını da değerlendiren Terim, şöyle konuştu: “Emre değil, Emre'ye ırkçılık yapılıyor. Bana göre de Avrupa'nın en önemli oyuncularından biridir. Bugün dünya üzerinde ırkçılığın olmadığı tek ülke Türkiye'dir. Biz ırkçılığın yabancı sözcük olarak kelimesini bile zor kullanıyoruz. Kimse bize böyle isnatta bulunmaz. Ayrıca, yabancı oyuncuları bile bazen abartılı bir şekilde severiz. Böyle bir ülkenin evladına ırkçılık yakıştırılamaz. Geldiği ülke, temsil ettiği ülke Türkiye ve burada ırkçılık diye en ufak bir şey yok.”


İNŞALLAH LİDER DÖNERİZ

Milli takım olarak zor bir dönemden geçtiklerini anlatan Terim, “Dış sahalarda oynuyoruz, oyuncularımız ceza alıyor. Lider olarak Yunanistan'a gidiyoruz, inşallah lider olarak döneceğiz” dedi. Fatih Terim, iki karşılaşmaya çok iyi hazırlandıklarını vurgulayarak, taktiğe ve psikolojiye önem verdiklerini söyledi. Milli takım kampında fazla zamanlarının bulunmadığını belirten Terim, şöyle devam etti: “Futbol oyunu, oyuncuların bireysel özelliklerinin rastgele kombinasyonu değildir, futbol oyunu zaman ve hareket prensiplerine göredir. Bunun sonucu da taktiktir. Taktik ve strateji olayına çok önem veriyoruz. Çalışmalarımızın büyük bir bölümünü buna ayırıyoruz.”


HEPİMİZ ÜLKENİN HİZMETİNDEYİZ

Milli takım olarak İsviçre maçından sonra adeta gömüldüklerini kaydeden Terim, Tenkit edilmenin gerekliliğine dikkat çekerek, “Biz hepimiz ülkemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Oyuncularımızı maçlara en iyi şekilde hazırlayacak bizler olduğu gibi basındır da. Bu hepimizin milli takımı ise herkes de ona göre davranacak” şeklinde konuştu. Tecrübeli teknik adam, yurt dışında forma giyen bazı oyuncuları kadroya almadıklarında eleştirildiklerini da hatırlatarak, “Ancak, bize mektup yazıp, 'Oğlumu rahatsız etmeyin' diyen babalar bile var” yorumunu yaparak, bazı oyuncuları neden kadroya almadığını dile getirdi.


Prese karşı pas çalışması yaptılar

A Milli Takım, 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri C Grubu'nda 24 Mart günü Yunanistan ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana duruşması olan Emre Belözoğlu, Avrupa Karması'na çağırılan Hakan Şükür ve Rusya'dan henüz gelmeyen Fatih Tekke katılmadı. Dar alanda kısa pas çalışmasıyla başlayan antrenmanda Ay yıldızlı futbolcular, bir süre kondisyon koşusu yaptı. Antrenmanın son bölümünde Fatih Terim, futbolculara 9'arlı takımlarla yarı sahada çift kale maç oynattı. İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman ve kaleci Orkun ile sakatlığı bulunan Gökhan Zan takımdan ayrı çalıştı.


Doktordan sakatlık raporu

Yıldıray, 4 hafta önce sağ diz iç yan bağından sakatlandı. Tedavisi sürüyor. Son 1 haftadır antrenmanlara başladı. Doktoru ağrılarının sürdüğünü, hazır olmadığını bildirdi.


Halil, 3 haftadır sağ kasık bölgesinde ağrısı var ve iğne yapılarak oynuyor. Schalke 04 kulübünün doktorundan rapor var, milli takım maçları arasında tedavi olacak.


Serhat: Kasığından sakat.

Caner: Ameliyat oldu.

Rüştü: Henüz hazır değil.

Aydın: Sakatlığı nüksetti.

Arda: Adalesinde yırtık var.




17 yıl önce