|

Mustafa Cengiz: O metni 17 değil 8 kulüp imzaladı

Galatasaray Kulübü yeni transferler Diagne, Mitroglou, Luyindama, Marcao, Semih Kaya ve Emre Taşdemir için imza töreni düzenledi. Başkan Cengiz, imza törenin ardından hakem Ümit Öztürk'ün kararlarının damga vurduğu Galatasaray-Trabzonspor maçıyla ilgili, "Trabzonsporlu yöneticilerin tepkilerine hak veriyorum. İnsanın canı yanınca bağırır, gayet doğal. Biz bunun abartılmasını istemiyoruz" dedi. Cengiz ayrıca, "Kulüpler Birliği'nin yerinde olsam hakemler aleyhine açıklamada bulunamam. Hicap duyarım" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
13:48 - 12/02/2019 Salı
Güncelleme: 16:13 - 12/02/2019 Salı
Yeni Şafak
Mustafa Cengiz.
Mustafa Cengiz.

Devre arasında yapılan transferler için düzenlenen imza törenine sarı-kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz ve ikinci başkan Abdurrahim Albayrak da katıldı.

Türk Telekom Stadı'nda yapılan imza töreninde öne çıkanlar şöyle;

  • Diagne:
    Galatasaray ailesinin bir parçasıyım ve bunun için çok mutluyum.
  • Luyindama:
    Galatasaray'da bulunmaktan dolayı mutluyum. Galatasaray çok büyük bir kulüp ve bu kulüpte oynamak için daha fazla çalışmam gerekiyor. Bu da beni daha fazla motive ediyor.
  • Emre Taşdemir:
    Benim Galatasaray'a gelmeme katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Üç kulvarda devam ediyoruz ve umarım sezon sonunda üç kulvarda da şampiyon oluruz.
  • Marcao:
    Dünya çapında tanınan bir takımda oynayacak olmamdan dolayı çok mutluyum.
  • Mitroglou:
    Galatasaray ailesinin bir ferdi olmaktan ötürü çok mutluyum. Bana güvenen sayın Fatih Terim'e çok teşekkür ederim.
  • Semih Kaya:
    Yeni transfer ama eski bir yüzüm. Galatasaray forması için her zaman elimden geleni yaptım, bundan sonra da ne gerekiyorsa onu yapacağım.


"Hakemler bizim lehimize hata yapsın istemiyoruz"

Futbolcularla çekilen toplu fotoğrafın ardından başkan Mustafa Cengiz, hakem Ümit Öztürk'ün kararlarının damga vurduğu Galatasaray-Trabzonspor maçıyla dikkat çeken ifadeler kullandı. Cengiz'in açıklamalarından satır başları şöyle;




  • "Galatasaray son yılların en müthiş futbolunu oynadı. Trabzonspor aynı şekilde mücadele verdi. Maçın içinde kasıtlı faul, darp olmadı. Maç sonrası iki takım futbolcuları birbirine sarıldı. Biz bu güzellikleri atladık. Trabzonspor yöneticilerinin tepkilerine hak veriyorum. İnsanın canı yanınca bağırır, gayet doğal. Biz bunun abartılmasını istemiyoruz. Aynı tepkileri biz de verdik. Ben 150 gün ceza aldım. Biz neden şiddetli tepki verdik. Hakemler bizim lehimize hata yapsın istemiyoruz. Bu bizim vicdanımızı yaralar. Lütfen rakip takımlar da buna inansın. Fenerbahçe maçında Serdar Aziz'e yapılan hareketin ardından VAR'a gidilmedi. Hakemlerin konuşmalarının verilmesini istedik. Ne konuştunuz da VAR'a gitmediniz? Konuşmaları vermediler. Federasyon bize dönmedi bile. Biz hakemlerimizin bize haksız taç bile vermesini istemiyoruz. Trabzon şehri, futbol şehridir. Türk futbolunda çok değerli bir markadır. Biz neden ona haksızlık yapılmasını isteyelim? Kulüpler Birliği'nin hazırladığı o metni 17 kulüp değil 8 kulüp imzaladı. Bilgi kirliliği var. İmzalayanların da bazıları 'aceleden imzaladık' dedi. Trabzonspor imzalamadı. Kulüpler Birliği'nin yerinde olsam hakemler aleyhine açıklamada bulunamam. Hicap duyarım. Ben ne Ali Dürüst'ün istifa edeceğini biliyordum ne de geri döneceğini biliyordum. Sayın Dürüst, Galatasaray'a hizmet etmiş biridir, ama federasyonda Galatasaray'ın temsilcisi değildir."


#Galatasaray
#Diagne
#Mitroglou
#Luyindama
#Marcao
#Semih Kaya
#Emre Taşdemir
5 yıl önce