|

Obradovic imzayı attı

Avrupa'nın en iyi basketbol antrenörleri arasında gösterilen Zeljko Obradovic, Fenerbahçe Ülker ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Obradovic, "Benim adım Zelyko Obradavic ve ben bundan çok memnunum. Bu şekilde, dürüst bir şekilde devam etmeyi planlıyorum. Tabii Mourinho'ya da saygımız sonsuz." dedi.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 3/07/2013 Çarşamba
Güncelleme: 16:31 - 3/07/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Obradovic imzayı attı
Obradovic imzayı attı
Sarı-lacivetli kulüpten yapılan açıklama şöyle:

Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Ülker'in yeni başantrenörü Zeljko Obradovic, Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da taraftarlarımız önünde düzenlenen bir törenle, kendisini 2 yıllığına Kulübümüze bağlayan sözleşmeye imza attı.

Başkanımız Aziz Yıldırım, Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Semih Özsoy, Asbaşkanlarımızdan Ömer Temelli, Kulüp CEO'muz Hasan Hakkı Yılmaz, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özokur ile çok sayıda taraftarımızın hazır bulunduğu törende imzayı atan Zeljko Obradovic, "Başkan Aziz Yıldırım'a, böyle bir transferi gerçekleştirdiği ve Fenerbahçe Ülker gibi bir takıma başantrenör olmamı sağladığı için teşekkür ediyorum. Burası benim evim olacak" dedi.

Hasan Hakkı Yılmaz: "En iyiler, en iyilerle çalışmak istiyor"

Törende ilk olarak söz alan CEO'mus Hasan Hakkı Yılmaz, "Fenerbahçe tartışmasız Türkiye'nin en büyüğü. Yatırımlarında, şampiyonluklarda, olimpiyatlara gönderdiği sporcularda bu böyle. Şampiyonluktan başka bir hedefi yok. Ülker Grubu da bulunduğu sektörde lider ve çok önemli bir şirket. Bu iki güzide kuruluş, güçlerini bir araya getirdiğinde tabii ki en iyinin olmasını istiyor, şampiyonluğu ve en iyilerle çalışmayı hedefliyorlar. Obradovic de Avrupa'nın en iyi koçu. Tüm bunların bir araya gelmesinden çok büyük başarılar bekliyoruz. Ülker Grubu'na, Başkanımıza, Semih Özsoy'a teşekkür ediyorum. Çok iyi bir takımımız, iyi tesislerimiz, mükemmel bir ortağımız, sponsorumuz var. Tüm bu iyilerden en iyiyi çıkarmak, yani helvayı yapmak da yeni koçumuz Obradovic'e kalıyor. Kendisine teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum" dedi.

Ahmet Özokur: "Ülker olarak Fenerbahçe ile birliktelikten mutluyuz"

Törende daha sonra söz alan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özokur ise, "Fenerbahçe ile birlikteliğimizin 7. senesindeyiz. Daha çok uzun yıllar beraber olmayı istiyoruz. Bugüne kadar olan birlikteliğimizden hem fayda sağladık hem de mutlu olduk. Bu birlikteliğimizin de yeni koçumuzla taçlanarak devam edeceğine inanıyoruz. Ülker olarak, bu tesiste böyle bir imzaya şahit oluyor olmaktan ve böyle önemli bir hocanın transfer edilmesinden mutluyuz. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Obradovic: "Burası benim evim olacak"

Son olarak söz alan Zeljko Obradovic ise, "İlk olarak hepiniz hoş geldiniz. Başkan Aziz Yıldırım'a, böyle bir transferi gerçekleştirdiği ve Fenerbahçe Ülker gibi bir takıma başantrenör olmamı sağladığı için teşekkür ediyorum.Ülker Grubu'na da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Uzun süredir bu transferin gerçekleşmesi için çalışıyorlar. Ortak bir yol bulduk ve burada olduğum için çok mutluyum. Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir kulüp olduğunu biliyorum ve Fenerbahçe'de birlikte çalışacağımız herkesin de bunun bilincinde olmasını istiyorum. Kendim için bir tek şeye söz veriyorum: Burası benim evim olacak" dedi.

Obradovic: "Basit şeyler, en güzel şeylerdir"

İmza törenini izleyen taraftarlarımızın yoğun tezahüratı üzerine ise Obradovic, "Taraftarlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah sezon sonunda da sizlerden bu tezahüratları duyarım. Basit şeyler en güzel şeylerdir. Şunu da eklemek istiyorum: Bu transfer sürecinde Fenerbahçe için beni ikna eden Fenerbahçe'nin büyüklüğünü bana anlatan Mirzayevic'e de teşekkür ediyorum" dedi.

Obradovic: "Asıl kazanç, taraftarım basketbolumuzdan keyif alması "

Toplantıda daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Obradovic, kendisi hakkında yapılan, "Basketbolun Mourinho'su" değerlendirmesi ve yeni sezon yapılanması hakkında şu görüşleri dile getirdi.

"Benim adım Zelyko Obradavic ve ben bundan çok memnunum. Bu şekilde, dürüst bir şekilde devam etmeyi planlıyorum. Tabii Mourinho'ya da saygımız sonsuz. Şu anda henüz erken ama aklımdan geçen bir fikirlerimi yönetimle, takımla sponsorlara hemfikir olup bu şekilde bir karar varmak en doğrusu. Yaz vakitlerinde çok söylentiler olur, gazetelerde çok şeyler yazılır. Bu kulübün tarihçesinde şampiyonluklar çok önemli ve bunun için mücadele etmeliyiz. Herhangi bir müsabakada ikinci olmak için buraya gelmedim. Bu şekilde de en başarılı takımı kurmaya çalışacağız. Hayatta farklı kazançlar vardır. Şampiyon olduğunuz zaman herkes bunu anlar. Benim içinse daha büyük başarı, kazançlar dışında, taraftarın basketbolu her maçta keyifle izlemesidir. Hepimiz için en büyük başarı bu olacaktır. O nedenle taraftarlarımızı tüm maçlara bekliyoruz" dedi.

Konuşmalarını ardından adım Zelyko Obradavic, kendisini 2 yıllığına Kulübümüze bağlayan sözleşmeye imzayı attı. Fenerbahçe formasını imzalayan ve kendisine Fenercell hattı ile Fenerbahçe Taraftar Kart hediye edilen Obradovic'in Başkanımız Aziz Yıldırım, Yöneticimiz Semih Özsoy, CEO'muz Hasan Hakkı Yılmaz ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özokur ile birlikte fotoğraf çektirmesinin ardından tören sona erdi.

Obradovic, FB TV'ye konuştu

Basın toplantısının ardından FB TV'nin sorularını da yanıtlayan Obradovic, 'Az önce basın toplantısında da belirttiğim gibi burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Burada olmamı sağlayan Başkanımız Aziz Yıldırım'a, Yönetim Kurulu Üyelerimizden Semih Özsoy'a ve Ülker yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Bu taraftara layık olmak için elimden için elimden gelenin en iyisini yapacağım' dedi.

"Yüzde, yüz yirmi performansla oynamamız gerekiyor'

Sistem oyunun önemine dikkat çeken Koç, 'İlk günden itibaren sistemimizi oturtmamız gerekiyor. Basketbol zor ve karışık bir oyun. Savunma basketbolun en önemli faktörlerinden birisi, ancak sayıda bir o kadar önemli. Her maçta yüzde yüz performansla değil, yüzde yüz yirmi performansla oynamamız gerekiyor' diye konuştu.

'Önce takım'

Yarın Euroleague'de yapılacak kura çekimi içinse başarılı antrenör, 'Kura çekimi ile ilgili konuşmam için önce takımı kurmam gerekiyor' ifadeleriyle sözlerini tamamladı.


11 yıl önce