|

Pes etmek kitabımızda yok

Süper Lig'de aldığı sonuçlarla taraftarını üzen Trabzonspor'da, teknik direktör Rıza Çalımbay, “Biz de taraftar gibi puan kayıplarına çok üzülüyoruz ama futbolda bu iniş çıkışlar olabiliyor. Pes etmeden yolumuza devam edeceğiz. Alanyaspor maçıyla çıkışa geçip seri galibiyetler alacağız'' dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:43 - 22/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Trabzonspor'da hazırlıklar devam ediyor.
Trabzonspor'da hazırlıklar devam ediyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, göreve geldiği andan itibaren bordo-mavili takımı çıkışa geçirerek seri galibiyetler almıştı. Ancak son 6 haftadır 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak kazanamayan Karadeniz ekibi, yakaladığı serilerin bir hayli uzağında kaldı. Bu sonuçların ardından zirve ile arasındaki puan farkının 13'e çıkmasına engel olamayan Trabzonspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay iddialı açıklamalarda bulundu. Zaman zaman şanssızlıklar yaşadıklarını belirten tecrübeli teknik adam "Trabzonspor'un genlerinde başarılı olmak vardır. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Biz de taraftar gibi kayıplarda çok üzülüyoruz ama futbolda bu iniş çıkışlar olabiliyor. Ancak hiçbir zaman pes etmek bizim kitabımızda yazmaz" diye konuştu.

TARAFTARIN MUTLULUĞU EN BÜYÜK ARZUMUZ

Trabzonspor taraftarının isteğini, arzusunu ve kazanma hırsını çok iyi bildiğini söyleyen bordo-mavililerin teknik direktörü Rıza Çalımbay, alınan sonuçların kimseyi mutlu etmediğini bildiklerini söyledi. Taraftarlarının kendilerine zaman zaman kızabileceğini belirten Çalımbay, "Onları mutlu etmek bizim görevimiz. Bizi her zaman desteklemeye devam etsinler. Onlara ihtiyacımız var. Taraftarın mutluluğu en büyük arzumuz. Kalan haftalarda kazanmayı alışkanlık haline getiren bir ekip görüntüsünde olmak için çalışıyoruz. Aytemiz Alanyaspor maçında tek hedefimiz 3 puan. Bu karşılaşmayla çıkışa geçip seri galibiyetler alacağız. Bunu başaracak güce ve enerjiye sahibiz " ifadelerini kullandı.

Onur’dan seferberlik

Trabzonspor’un takım kaptanı ve kalecisi Onur Recep Kıvrak, tesislerde neredeyse tam gün mesai yapıyor. Antrenmanlar dışındaki zamanda takım arkadaşları ile bire bir görüşen ve sorunları dinleyen kaptan Onur, teknik direktör Rıza Çalımbay ile futbolcular arasında adeta köprü oldu. Takım arkadaşlarının sorunlarını Çalımbay ile paylaşan Onur, takımın motivasyonunu yükseltmek için tam anlamıyla kaptanlık görevini yerine getiriyor.



Castillo’ya güvenoyu

Sezon başından itibaren forvetin sol kenarında bir türlü istikrarı yakalayamayan Trabzonspor’da teknik direktör Rıza Çalımbay, bu mevkide formayı Castillo’ya vermeyi planlıyor. Başakşehir maçında oyuna sonradan giren ve aldığı kısa sürede futboluyla beğeni kazanan Castillo ile özel ilgilenen Çalımbay’ın, Alanyaspor maçıyla birlikte bordo-mavili takımın sol kenarında Kolombiyalı futbolcuya şans vermesi bekleniyor.

#Trabzonspor
#Süper Lig
6 yıl önce