|

Roma fatihi

Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Lig'inde tarih yazdı. Fenerbahçe, İstanbul'da 2-0 kazandığı maçın rövanşında Lazio ile İtalya'da berabere kalarak adını yarı finale yazdırdı.

.
00:00 - 12/04/2013 Cuma
Güncelleme: 01:20 - 12/04/2013 Cuma
Yeni Şafak
Roma fatihi
Roma fatihi

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanşında, Fenerbahçe, İtalya deplasmanında seyircisiz oynanan maçta Lazio ile 1-1 berabere kalarak tarihinde ilk kez yarı finale çıkma başarısı gösterdi. İstanbul'daki 2-0'lık galibiyetin avantajıyla rövanşa çıkan F.Bahçe ilk yarıda rakibi karşısında istediği oyunu sahaya yansıtamazken, özellikle devrenin son bölümlerinde rakibin baskısı karşısında savunmada dikkatli oynadı ve kaleci Volkan'ın da başarılı oyunuyla rakibine gol şansı tanımadı. 13. dakikada Hernanes'in doğrudan kaleye kullandığı serbest vuruşa yükselen Volkan, Kozak'ın müdahelesine rağmen topu çizgi üzerinde kontrol etti. 41'de Ederson'un sert şutunda, Volkan topu ayaklarıyla kornere gönderirken, 42 ve 45'te Hernanes'in vuruşlarını yine Volkan kontrol etti ve devre golsüz sona erdi.

İkinci yarıya da istekli başlayan Lazio, daha sonraki dakikalarda oyuna Klose'yi de alarak tüm hatlarıyla golü düşünmeye başladı. 60. dakikada Candreva'nın sağdan kullandığı serbest vuruşta defansının arasından sıyrılan Lulic kafayla topu filelere gönderdi. Golden sonra toparlanan sarı-lacivertliler, tekrar dengeyi kurdu. 73'te oyuna yeni giren Salih'in pasında ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Caner topu filelere gönderek beraberliği sağladı: 1-1.

Salih yüksekten uçuyor

Henüz 19 yaşında ama o F.Bahçe'yi performansıyla oyunuyla ve golleriyle sırtında taşıyor. UEFA'nın resmi sitesi UEFA.com da Salih Uçan'ın bu yükselen performansına ayrı bir yer ayırdı. 'Salih Uçan yüksekten uçuyor' başlığıyla verilen haberde genç yıldızın Avrupa'daki ilk maçına BATE Borisov karşısında çıktığını ve Viktoria Plzen karşısında attığı golle ise sarı-lacivertliler'e çeyrek finalin kapısını açtığını yazdı. Salih'in geçen haftaki Lazio maçında da oyuna sonradan girerek, 2-0'lk galibiyette önemli bir rol oynadığı belirtildi. Site ayrıca Türkiye Milli Takımı'nın U20 Dünya Kupası'nda en büyük yıldızının Salih olacağını ifade ederken, 'Türkiye'nin hem bu yaz hem de gelecekteki en önemli yıldızlarından biri olacak' ifadelerini kullandı.

Yarı final kuraları bugün çekiliyor

UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde yarı final eşleşmeleri bugün belli olacak. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Merkezi'nde saat 13.00'de başlayacak kura çekimi Hollandalı eski futbolcular Ruud Van Nistelrooy ve Patrick Kluivert, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ve UEFA Yarışmalar Direktörü Giorgio Marchetti tarafından yapılacak. Şampiyonlar Ligi yarı final kurasına çeyrek finalde rakiplerini elemeyi başaran Borussia Dortmund, Bayern Münih, Real Madrid ve Barcelona katılacak. UEFA Avrupa Ligi'nde ise çeyrek finalde rakiplerini kupanın dışında bırakan Fenerbahçe ile birlikte Benfica ve Chelsea takımları kura çekimine katılacak.

Sow'un hamuru Eto'o gibi
Senegalli takım arkadaşına övgüler yağdıran Pierre Webo, 'Zamanında Eto'o ile birlikte oynadım. Sow bu oyuncuyla aynı seviyede' şeklinde konuştu

Fenerbahçe'nin Kamerunlu golcüsü Pierre Webo, fifa.com'a yaptığı açıklamada takım arkadaşı Moussa Sow'a övgüler yağdırdı. Webo, Senegalli oyuncunun bugüne kadar oynadığı en iyi forvetlerden bir tanesi olduğunu söyledi ve Senegalli yıldızı dünyanın en yüksek maaşlı futbolcusu ile karşılaştırdı. Kamerunlu oyuncu, 'Sow ile sahada mükemmel anlaşıyoruz. Hem çok iyi bir futbolcu hem de çok iyi bir insan. Zamanında Samuel Eto'o, Savo Milosevic gibi oyuncularla oynadım. Sow bu isimlerle aynı seviyede' ifadelerini kullandı. Fenerbahçe'deki başarılı performansının hatırlatılması üzerine de Webo, 'Yıllar geçtikçe deneyim sahibi olduğunuz bir gerçek. Futbola devam edebileceğime inanıyorum' dedi.

Sow'un hamuru Samuel Eto'o gibi

Fenerbahçe'nin Kamerunlu golcüsü Pierre Webo, fifa.com'a yaptığı açıklamada takım arkadaşı Moussa Sow'a övgüler yağdırdı. Webo, Senegalli oyuncunun bugüne kadar oynadığı en iyi forvetlerden bir tanesi olduğunu söyledi ve Senegalli yıldızı dünyanın en yüksek maaşlı futbolcusu ile karşılaştırdı. Kamerunlu oyuncu, 'Sow ile sahada mükemmel anlaşıyoruz. Hem çok iyi bir futbolcu hem de çok iyi bir insan. Zamanında Samuel Eto'o, Savo Milosevic gibi oyuncularla oynadım. Sow bu isimlerle aynı seviyede' ifadelerini kullandı.

Mehmet Topal yetişmedi

F.Bahçe'de gribal enfeksiyon geçiren Mehmet Topal, yapılan tüm tedavilere rağmen Lazio maçına yetiştirilemedi. Teknik direktör Aykut Kocaman, bu futbolcunun yerine Lazio karşısında Selçuk Şahin'e ilk 11'de görev verdi. Grip olan diğer futbolcular Egemen, Gökhan Gönül ve Ziegler yoğun tedavinin ardından oynar duruma geldi. Kocaman, uzun süredir performansını beğenmediği için kadroya almadığı Krasiç'e ise 18 kişilik kadroda yer verdi. Savunmada ise ilk maçta olduğu gibi Yobo-Egemen ikilisi forma giydi.

Olimpiyat Stadı sarı-lacivert

Lazio'nun cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı F.Bahçe yönetimi ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de bulunduğu delegasyonun yanı sıra yaklaşık 250 kişi izledi. Yönetici ve davetliler F.Bahçe'yi ellerinde bayrak ve tezahüratlarla destekledi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Roma Olimpiyat Stadı'nın çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, stat dışında dev ekran kuruldu. Lazio'nun sembolü Kartal maç öncesi stat üzerinde uçarak sahadaki Lazio platformuna kondu.

F.BAHÇE'NİN 3. SEYİRCİSİZ MAÇI

F.bahçe, Lazio maçıyla bu sezon Avrupa kupalarındaki 3. seyircisiz maçını oynadı. Sarı-lacivertliler, cezası nedeniyle sahasındaki BATE ve Plzen maçlarını seyircisiz oynamıştı.

Maç Kazan'ın tur Chelsea'nin

Avrupa Ligi'nde çeyrek final rövanşında Rubin Kazan'a 3-2 yenilen Chelsea, ilk maçtaki 3-1'lik skorun avantajıyla yarı finale yükseldi. 4. dakikada Torres'in golüyle İngiliz ekibi 1-0 öne geçti. Kazan, 51'de Marcano'nun kafa golüyle beraberliği yakaladı. Chelsea 55'te Moses ile yeniden öne geçti. 62'de Gökdeniz, skoru bir kez daha dengeledi. Rus ekibi 75'te Natcho'nun penaltı golüyle maçı 3-2 kazandı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE BUGÜN:

Newcastle-Benfica : 1-1 (1-3)


11 yıl önce