|

Rota yine Papa Gueye

Zapotocny'yi göndermek isteyen Beşiktaş, Metalist Kharkiv'in Senegalli stoperine göz dikti. Siyah-beyazlılar, daha önce 'satmayacağız' açıklaması yapan Ukrayna ekibiyle temaslarını sürdürüyor.

00:00 - 21/06/2009 Pazar
Güncelleme: 03:14 - 21/06/2009 Pazar
Yeni Şafak
Rota yine Papa Gueye
Rota yine Papa Gueye

Beşiktaş, stoper transferinde yeniden Papa Gueye'ye yöneldi. Daha önce Metalist Kharkiv'in bu futbolcuyu satmayacağını açıklamasına rağmen Senegalli futbolcunun peşini bırakmayan siyah-beyazlı yönetimin Ukrayna ekibiyle menajerler vasıtasıyla temaslarını sürdürdüğü öğrenildi. Hava toplarında rakip forvetlere geçit vermeyen Gueye, iyi bir kesici ve tekniği üst düzeyde bir futbolcu olarak tanınıyor. 2008-2009 sezonunda Metalist Kharkiv ile toplam 48 maça çıkan Gueye, 8 sarı, 1 kırmızı kart gördü.


ALTERNATİFLER SIRADA

1.92 boyunda olan Senegalli oyuncunun Metalist Kharkiv kulübü ile sözleşmesi 30 Haziran 2011'de bitiyor. Papa Gueye hem stoper, hem de sağ bek mevkiinde oynuyor. Genç oyuncunun bonservis bedelinin yaklaşık 5 milyon euro olduğu öne sürülüyor. 25 yaşındaki futbolcu aynı zamanda Senegal Milli Takımı'nda da forma giyiyor. Beşiktaş yönetiminin Zapotocny'i göndermeleri halinde Papa Gueye'den başka Bayer Leverkusen'den Karim Haggui'yi de listene aldığı öğrenildi.



15 yıl önce