|

Rus başkan G.Saray'a karşı oynadı

Eurocup 9. hafta mücadelesinde Galatasaray Odeabank-Krasny Oktyabr Volgograd karşılaşmasında Rus takımının başkanı Dmitry Gerasimenko da sahada takımı için mücadele etti.

Yeni Şafak
13:10 - 11/12/2015 Friday
Güncelleme: 11:32 - 11/12/2015 Friday
IHA

Galatasaray'ın Eurocup'ta Krasny'i 103-76 yendiği maçta; sahada öyle bir oyuncu vardı ki, profesyonel basketbola çok uzak olduğu her halinden belliydi... Çünkü o oyuncu, değil kulübün sahibiydi... Milyarder başkan, 'parayı veren düdüğü çalar' misali kendine lisans çıkarttı, takımıyla birlikte Avrupa'da maç deneyimi yaşadı.



Fanatik'te yer alan habere göre; Avrupa Kupası'nda çarşamba günü, Galatasaray'ın ekonomik anlamda zor günler geçiren Rus ekibi Krasny Oktabr'ı 103-76 gibi farklı bir skorla yendiği maçta ilginç bir olay yaşandı.



Zor bir dönemden geçen ve paralarını alamadığı gerekçesiyle ABD'li oyuncuların takımı bırakmasıyla kadroda büyük bir sıkıntı yaşayan Krasny'nin başkanı ve milyarder sahibi Dmitry Gerasimenko, ipleri eline aldı. 36 yaşındaki iş adamı, kendine lisans çıkartarak takımına sahada destek vermeyi seçti.





Kariyerinin ilk sayısı Galatasaray'a

Profesyonel spor kariyerine, Rus Ligi'nde oynadığı 1 maçla başlayan Gerasimenko, Avrupa tecrübesini de Galatasaray karşısında yaşadı. Gençlik döneminde, sadece Yükseköğrenim Ligi'ndeki takımlarda amatör basketbol oynayan Gerasimenko, kariyerinin ilk sayılarını da ikinci periyotta sarı-kırmızılı takıma karşı kaydetti.






Bu sezonu, maddi sıkıntılarla geçirmesine rağmen, yatırımını sürdüreceğini belirten Rus iş adamı, gelecek yıllar için ise, yeni salon inşaatının müjdesini verdi.. Uzun süredir Ukrayna'da ticaret yapan bir ailenin çocuğu olan Gerasimenko, bundan sonra da basketbol oynayamaya devam etmek istediğini de belirtti.


#Galatasaray Odeabank
#Eurocup
#Krasny Oktyabr Volgograd
8 years ago