|

Şampiyon taç giydi

3 kez Süpersport Dünya Şampiyonu olarak inanılması güç bir rekora imza atan Kenan Sofuoğlu'na '2012 yılının en başarılı sporcusu' ödülünü motor sporlarının unutulmaz isimlerinden James Albert Redman takdim etti

.
00:00 - 4/12/2012 Salı
Güncelleme: 00:43 - 4/12/2012 Salı
Yeni Şafak
Şampiyon taç giydi
Şampiyon taç giydi

Dünya Motosiklet Federasyonu'nun (FIM), 2012 yılının başarılı sporcularını ödüllendirdiği FIM Gala Töreni Monako'da yapılırken, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'na da ödül verildi. Dünya Süpersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'na birincilik madalyasını, 6 kez dünya şampiyonluğu bulunan James Albert Redman taktı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen FIM Gala Töreni dünyaca ünlü konuklarıyla, 2012 yılının başarılı ve hızlı sporcularını biraraya getirdi. FIM Genel Kurulu nedeniyle 107 ulusal federasyon temsilcisi Monako'ya gelirken, federasyon başkanları başarısından dolayı milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu'nu tebrik yağmuruna tutup, yeni sezon için başarı dilediklerinde bulundular.

HEDEF YİNE ŞAMPİYONLUK

Kenan Sofuoğlu, yeni sezonda da hedefinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Bir önceki yıl Kawasaki ile gösterdiği başarıyı 2013 yılında yeni takımı Mahi Racing'de de göstermek istediğini belirten Sofuoğlu, 'Her sezon hedefler büyüyor. Bu yıl da hedefim bireysel olarak şampiyonluğumu korumak. Ayrıca yeni takımımı da üst sıralara taşımak. Motorumuz çok iyi ve güçlü. Bizi hedefe götürecek kalitede' dedi. Bu arada yeni takımıyla idmanlara başlayan Sofuoğlu, ilk idmanda 1.46.983'lük bir derece ile en iyi zamanı elde etti. Milli motosikletçimiz bir sonraki gün ise bu dereceyi 1.44.832'ye çekerek yeni sezonda ne kadar iddialı olduğunu ortaya koydu.


12 yıl önce