|

Şampiyonlar Ligi kupasını istiyoruz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, transfer çalışmaları ve içinde bulundukları mali durum hakkında bilgi verirken, “Ana hedeflerimizden birisi Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak. Stratejik vizyonumuz bu. İnşallah bu doğrultuda olur ve en iyisini alırız. Bu konuda çalışmalarımız var” dedi.

Umut Yılmaz
04:00 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 04:50 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
​Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz
​Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, dün yeni yaptıkları sponsorluk sözleşmesinin imza töreninde iddialı açıklamalarda bulundu. Ara transfer dönemlerinde kadroya takviye yapmanın zor olduğunu belirten Cengiz, “Kulübünde oturmuş, mutsuz birilerini transfer edemezsiniz. Scout ekibimiz çok çalışıyor. Taraftarlar haklı olarak şiddetli tepki verdi. Biz bu tepkiden rahatsız olmadık. İnşallah en iyisi olacak. Şampiyonlar Ligi maçımız var. Türkiye ve Galatasaray için en iyi sonucu alalım. Ana hedeflerimizden birisi Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak. Bu dönem için konuşmuyorum. Stratejik vizyonumuz bu. İnşallah bu doğrultuda olur ve en iyisini alırız. Bu konuda çalışmalarımız var” dedi. Cengiz, UEFA ile Finansal Fair-Play konusunda yapılan anlaşmada bir açıkları bulunup bulunmadığı yönündeki soruya ise, “Mayıs 2019 sonu ile birlikte toplam sponsor desteği ne kadar olmuş ona bakmak lazım. Borsa’ya kote şirketler arasında en iyi durumda olan biziz. Galatasaray 117 milyon TL, diğer kulübümüz 170, diğer kulübümüz 370 milyon TL zarar bildirdi. 2 yıl içerisinde sıfırlamayı düşünüyoruz. Son 3 ay içerisinde, eğer finansman ve kur gideri olmasa 12 milyon Euro kardaydık. FFP’ye uyacağız” ifadelerini kullandı.

NEF DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEK

Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde Türk Telekom’un isim hakkı süresinin dolmasının yaklaşmasıyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Cengiz, “Stadımızın etrafındaki reklam alanları için çalışmalarımız var. Stat ismi için çalışmalarımız var. Bu konuda irtibatlar devam ediyor. İlerleyen aylarda bunu göreceksiniz. Büyük konuşmayı sevmiyoryum. Büyük konuşmamak gerek. Çok ciddi çalışmalarımız, görüşmelerimiz var” ifadelerini kullandı. Cengiz, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, kulübün ana sponsoru olan Nef’in, Emre Akbaba transferinde verdiği desteğin devam edeceğini belirterek, “Nef, bizim en değerli ana sponsorumuz. Nef bu desteği vermeye devam edecek. Galatasaray olanakları içerisinde, onun doğrultusunda yapacağız. Nef elinden geleni yapmakta. Bu güne kadar ki tüm desteği ve bundan sonraki iş birliği için kendilerine teşekkür ederim” diye konuştu.

TARAFTAR FORVET İSTEMEKTE HAKLI

Taraftarların takıma forvet takviyesi istediğini ve bunda da haklı olduklarını belirten Başkan Mustafa Cengiz, “Bunu yapacağız. Ancak, geçmişe de bağlıyız. Biz mecburuz standartlarına bağlı kalmaya. Eğrisi doğrusuna gelir mi bilemem. Her şey de hayır var. Kulübümüz diplerde oynamıyor. En az gol atan takım değil. Bu dünyada her istediğinizin olması cenneti de anlamsız kılar. Her şeyin hayırlısı olsun. Forvet transferini teknik heyetimizin istekleri doğrultusunda yaparız. Önümüze geldiğinde imzadan kaçmayız” ifadelerini kullandı.

  • Schalke maçına Fransız hakem
  • Ülkemizi UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda temsil eden Galatasaray, gruptaki üçüncü maçında yarın sahasında Alman ekibi Schalke ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar adına kritik önem taşıyan mücadelede Fransız hakem Benoit Bastien görev alacak. Bastien’in yardımcılıklarını Hicham Zakrani ve Frederic Haquette yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Cyril Mugnier olacak.
Sinan kanada, Eren forvete

Galatasaray’da yarın Şampiyonlar Ligi’nde Schalke ile yapılacak karşılaşma öncesinde kadro sıkıntısı yaşanıyor. Emre ve Onyekuru’nun yanı sıra Bursa maçının ilk yarısında sakatlanan Fernando ve Feghouli’den de bu maçta yararlanılamayacak. Aynı maçta sakatlanan Serdar Aziz’in durumu da belirsizliğini koruyor. Teknik heyet, Serdar’dan gelecek olumlu haberi bekliyor. Ozan Kabak’ın henüz Şampiyonlar Ligi seviyesinde olmadığı düşünülürken stoperde Serdar ve Maicon’un yer alması planlanıyor. Serdar Aziz bu önemli karşılaşmada forma giyemezse teknik kadro, Maicon ve Ozan’a şans verecek. Orta sahanın göbeğinde ise Younes Belhanda ve cezasını tamamlayan Badou Ndiaye ikilisi görev alacak. Galatasaray teknik heyeti, Feghouli’nin yerine Sinan’ı çekip, Eren Derdiyok’u forvete koyma kararı alırken, Fernando’nun boşluğunu ise Ryan Donk’la dolduracak.


Forvete “Seferovic” sesleri

Bafetimbi Gomis’in boşluğunu dolduramayan Galatasaray, forvet takviyesi için devre arasını bekliyor. Portekiz basını, sarı-kırmızılı ekibin ocak ayında Haris Seferovic’i transfer etmek için girişimlere başladığını okuyucularına duyurdu. Yönetimin, Benfica forması giyen İsviçreli futbolcuyu kiralık olarak kadroya katmak istediği belirtildi. Portekiz temsilcisinin forvet rotasyonundaki sayı azlığı nedeniyle bu transfere sıcak bakmadığı ifade edildi. 26 yaşındaki golcü futbolcu, bu sezon Benfica forması ile çıktığı 10 resmi karşılaşmada 3 kez fileleri havalandırdı.

Gözyaşlarımı tutamadım

Galatasaraylı futbolcu Garry Rodrigues, Hollanda medyasına konuştu ve kariyeri hakkında bilinmeyenleri anlattı. Galatasaray’ın büyüklüğünden bahseden Yeşil Burun Adalı futbolcu, “Cimbom’a gelince titremeye başlarsın. Galatasaray güzel bir kulüp. Türkiye ve Avrupa’da güzel ve büyük bir kulüp. Sneijder, De Jong ve Ryan Donk oradaydı. Harika, büyük oyuncular oynadı. Podolski oynadı. Cimbom kapını çaldığında, artık daha fazla düşünmenize lüzum kalmıyor. Galatasaray’a ilk geldiğimde kulübe ve oyuncularına aşırı derecede saygı duyuyordum. Galatasaray’a genelde oyuncular büyük kulüplerden geliyorlar. Ben ise PAOK’tan geldim ve kendimi kanıtlamam gerekiyordu. Ocak’ta katıldım ve alışmam gerekiyordu. Arada bir oyuna giriyordum. Bruma vardı. Leipzig’e gitti. Sneijder ve Yasin Öztekin vardı. Hayatımda yaşadığım onca olaydan sonra şampiyonluk yaşama hayalim ilk kez Galatasaray ile gerçek oldu. Şampiyon olduğumuzda gözyaşlarını tutamadım. Çok değerli ve güzel bir andı” dedi.

#Galatasaray
#ŞAmpiyonlar Ligi
6 yıl önce