|

SARI-LACİVERT YOZGAT!

Ne ekonomik kriz, ne işsizlik... Yozgat'ta nefesler tutuldu, Fener maçı bekleniyor

.
00:00 - 2/03/2001 Cuma
Güncelleme: 11:46 - 8/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
SARI-LACİVERT YOZGAT!
SARI-LACİVERT YOZGAT!

Yozgat Fenerbahçe'yi çiçeklerle karşıladı. Taraftarlar havalimanında "Aslan terbiyecisi Fenerbahçe, Yozgat'a hoşgeldin" pankartı açtılar. Maça ilgi çok büyük. Çevre illerden taraftarlar Yozgat'a akın ediyor.

Y. Yozgatspor cephesi ise galibiyete kenetlendi. Onursal başkan Dursun Uyar'dan futbolculara kadar herkes kazanacakları görüşünde. Yimpaş'ta Kalpar'la tartışan Mustafa Kocabey'e ağır ceza geliyor.

Tarihinde ilk defa Yozgat'a giden Fenerbahçe bu ilimizi ayağa kaldırdı. Ne son günlerde yaşanan ekonomik kriz, ne işsizlik, ne devletin tepesindeki kavga.... Bunların hepsi bir yana yarın oynanacak Y. Yozgat-F.Bahçe maçı bir yana. Tüm Yozgat yarın oynanacak maçı bekliyor. Fenerbahçe'nin ilk kez Yozgat'a gelmesi maça ayrı bir heyecan katıyor. Çevre illerden de binlerce taraftar Yozgat'a akın etmiş durumda. Biletler maça bir gün olmasına rağmen tükendi. Biz de Yozgat'da bu karşılaşma öncesi Yeni Şafak olarak kulüp, futbolcular ve halkın nabzını tuttuk.

Yozgat'da ilk ziyaret ettiğimiz kişi Yimpaş Yozgatspor'un Onursal Başkanı Dursun Uyar oldu. Samimi bir ortamda geçen görüşme de Yozgat'ın, Yimpaş futbol takımı ile tam bir mozaik oluşturduğuna şahit olduk. Onursal Başkan Dursun Uyar, son 4 maçta 2 puandan sonra Fenerbahçe maçının kendileri açısından yeni bir çıkış olacağını söyledi.

Arkasından Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan'ı ziyaret ederek beraber yemek yedik. Sohbette Mehmet Kaplan futbolculara bu maç için özel prim vereceğini söyledi. Yemekten sonra Kaplan'la birlikte takımın antrenman yaptığı ve maçın yapılacağı Şehir Stadı'na gittik. Yapılan çift kale maçında futbolcuların ne kadar hırslı olduklarını ve galip gelmek için istekli olduklarını gördük.

Kulüp binasına ziyaretimizde ise futbolcular yemek yerken bile sadece Fenerbahçe maçını konuşup, galip geleceklerini söylüyorlardı.

Kalpar: Daha avantajlıyız

Yimpaş Yozgatspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar Fenerbahçe karşısında kendilerinin daha avantajlı olduğunu söyleyerek, "Saha, seyirci ve Fenerbahçe'nin ilk defa Yozgat'a gelecek olması bizim avantajımız . Bu futbolla yenemeyeceğimiz takım yok. Bence bu maç tam bir taktik maçı olacak. Çok iyi futbol oynuyoruz ama skora bu başarılı futbolu yansıtamıyoruz. Ancak Fenerbahçe maçı spor kamuoyunu ilgilendiren bir karşılaşma olmasından dolayı önemi büyük. Hedefimiz puan almak" dedi.

Biz rahatız

"Biz geçen hafta 3 puan almış olsaydık çok rahatlardık" diyen Kalpar, "İkinci yarıda 4 hafta sonra ilk defa evimizde bir takımla karşılaşacağız. Fenerbahçe'nin durumu bizi ilgilendirmiyor. İşimize bakmamız gerekli. Ancak bir gerçek var bizim bu maçta fazla kaybedecek bir şeyimiz yok. Bunu futbolculara'da söylüyorum. Futbolcularım büyük maçlara daha iyi konsantre oluyorlar" diye konuştu.

Mustafa kampı terketti

Yimpaş Yozgatspor'da Fenerbahçe maçı öncesi ilginç bir gelişme yaşandı. Teknik direktör Hüseyin kalpar'la tartışan Mustafa Kocabey, kampı terketti. Golcü oyuncuya ağır para cezası verileceği öğrenildi.

Preko: Zor maç

Fenerbahçe'nin eski golcü futbolcusu Yaw Preko ise zor bir maç olacağını söyledi. Preko, "Fenerbahçe iyi bir takım oldu. Ben bu zorlu maçta en iyisini yapmaya çalışacağım. Bana göre iyi bir karşılaşma olacak. Fenerbahçe'ye bir kırgınlığım yok. Önemli olan benim gol atmam değil takımın kazanmasıdır. Bizim hedefimiz ligde kalmak. Bunu gerçekleştirmek için de elemizden gelen ne varsa yapacağız" dedi.


23 yıl önce