|

ŞENlik yarım kaldı

Karabük'te perdeyi açan bordo-mavililer, galibiyeti son 10 dakikada kaçırdı. 20. dakikada Volkan Şen ile öne geçen Trabzonspor, talihsiz bir sakatlıkla ikinci yarıyı saha yerine hastanede geçiren Soner Aydoğdu'nun yokluğunu fazlasıyla hissetti. Beraberlik 80'de Shelton ile geldi

00:00 - 19/08/2012 Pazar
Güncelleme: 02:20 - 19/08/2012 Pazar
Yeni Şafak
ŞENlik  yarım  kaldı
ŞENlik yarım kaldı

Sezona şampiyonluk parolasıyla giren takımlardan Trabzonspor, 2012-13 sezonunu ilk maçında deplasmanda Kardemir Karabüspor ile 1-1 berabere kaldı. Geçen sezon evinde gösterdiği performansla dikkatleri çeken ev sahibi ekip karşısına sezonun ilk maçında 7 eksikle çıkan bordo mavili ekip, mücadeleye iyi başlayan takımdı. Özellikle yeni transfer Soner'in güzel oyunuyla ilk bölümde maçın tek hakimi olan Trabzonspor, golü de bulan taraf oldu. Soner'in nefis pasında topla buluşan hazırlık döneminin yıldızı Volkan Şen skoru 20. dakikada 1-0'a taşıdı.

Karabükspor ise oyuna ancak ilk yarının son bölümünde giren Shelton sayesinde tutunabildi. Yıldız futbolcu rakip defansı en zoralayan isim olurken, Trabzonspor ağlarını sarsmayı da başardı. 80. dakikada kazanılan köşe vuruşunda Trabzonspor ceza sahası içinde topa iyi yükselen Shelton, maça denge getirdi: 1-1. Kalan dakikalarda Trabzonspor, skoru değiştirebilecek pozisyonları bulmakta zorlandı; son bölümlerde daha etkili olan Kardemir Karabükspor, sahasında Trabzonspor'dan 1 puan almayı başardı.


Şenol Güneş balkondan izledi!

Trabzonspor'da cezası nedeniyle saha içinde yer alamayan teknik direktör Şenol Güneş, karşılaşmayı yayıncı kuruluşun balkonundan takip etti. İlk yarıdaki futboldan memnun kalan Güneş, ikinci yarıdaki performansla hayal kırıklığı yaşadı. Güneş'in yokluğunda maç değerlendirmesini yapan yardımcı antrenör Şeref Çiçek, 'İkinci yarının ortalarına doğru istediğimiz verimi alamadık, bazı oyunculara fazla yük bindi. Volkan'ın attığı golde Olcan o topa dokunmasa sonuç farklı olacaktı' dedi.


İkinci gol Olcan'a takıldı

Karabükspor karşılaşması 1-0 lehine devam ederken Trabzonspor, belki de maçı çevirecek talihsiz bir an yaşadı. Ceza sahası içinde topla buluşan Volkan Şen, kendisinin ve takımının ikinci golünü atacaktı ki Olcan Adın'a takıldı! Volkan'ın şutunda kaleci Tomiç'i de geçerek kaleye yönelen top ikinci kez Karabükspor ağlarına gidecekti ancak o bölgede ofsayt pozisyonundaki Olcan, ani bir refleksle topa ayak koydu; zaten gole giden topun gol olmasını hızlandırdı. Hakem ise bu bariz ofsaytı yakalamakta zorlanmadı.


Asist yapan Soner'e nazar değdi

Sezona Karabükspor beraberliğiyle başlayan Trabzonspor'da dünün bir diğer üzüntüsü de Soner'in sakatlığıydı. 39. dakikada Celutska ile çarpışarak sakatlanan Soner, ikinci yarıda soyunma odasında kaldı. Maçın 20. dakikasında Volkan Şen'in attığı gole asist yapan, futboluyla Trabzonspor'un yükünü çeken Soner iç kanama şüphesiyle tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. İlk kontrolleri yapılan genç oyuncu, daha sonra stada geri döndü. Midesine darbe alan oyuncunun durumunun ciddi olmadığı açıklandı.




12 yıl önce