|

Sıramı bekliyorum

Trabzonspor''un Brezilyalı yıldızı, her futbolcunun oynamak istediğini belirterek, ''İdmanlarda çok çalışıyorum. Sabırla oynayacağım günü bekliyorum'' dedi

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 27/09/2013 Cuma
Güncelleme: 23:48 - 26/09/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Sıramı bekliyorum
Sıramı bekliyorum

Trabzonspor''un Brezilyalı oyuncusu Alanzinho, 5 yıldır taraftarlarla çok iyi bir ilişkisi olduğunu belirterek, ''Her oyuncu oynamak ister. Oynayamayınca motivasyonu düşer. Ama elimden geleni yapıp, çalışıyorum, antrenmanlarıma devam ediyorum, sıramın gelmesini bekliyorum''dedi. Alanzinho, taraftarlarla müthiş bir ilişkisi bulunduğunu ifade ederek, ''Onları çok seviyorum. Şu ana kadar gördüğüm bütün taraftarlardan farklılar, özeller. 5 senedir onlarla çok iyi bir ilişkim var'' diye konuştu. Saha içinde en çok gole dönük oynamayı sevdiğini ifade eden Alanzinho sözlerini şöyle sürdürdü: ''Sürekli ileriye doğru top sürmeyi seviyorum. Genelde de bunu yapmam isteniyor. Oynarken sağ ve sola kolaylıkla deplase olabiliyorum. Takım içindeki tüm sorunlar ortaktır. Hiç bir zaman savunma, orta saha ve forvet diye tek başına bir suç yüklenmemeli. Forvetler günlerinde değilse o zaman orta saha oyuncuları, hatta savunmadaki futbolcular sorumluluk alıp, gerekirse ileriye gidip gol aramaları gerekir. Bu ortak sorundur. İsimlere yüklenilemez.''

HER FUTBOLCU OYNAMAK İSTER

Alanzinho maçlarda henüz 90 dakika forma giyememesiyle ilgili olarak ise, ''Her oyuncu oynamak ister. Oynayamayınca motivasyonu düşer. Ama ben elimden geleni yapıp, çalışıyorum, sıramın gelmesini bekliyorum'' diye konuştu. Alanzinho, Selçuk İnan''ın ise Türkiye''nin en yetenekli oyuncusu olduğunu belirtti.

Tüm takıma huzur geldi

Savunmanın önemli ismi Mustafa Yumlu, ligde ve Avrupa Ligi''nde elde ettikleri başarılı sonuçlardan dolayı takımın huzurunun yerinde olduğunu söyledi. Mustafa, ''Herkes bu takımın bir bütün olduğunun farkında ve ona göre hareket ediyor'' dedi. Bu arada sahasında Torku Konya ile karşılaşacak olan Trabzon, A2 takımıyla oynadığı hazırlık maçını 4-0 kazandı.

Lazio''yu atmosfer korkutuyor

UEFA Avrupa Ligi J Grubu''nda yer alan Trabzonspor''un 3 Ekim''deki rakibi Lazio, atmosferden çekiniyor. Teknik direktör Vladimir Petkovic, Trabzonspor karşısında kendilerini en çok atmosferin zorlayacağını dile getirerek, ''Tüm şehir, Trazonspor için yaşıyor ve stadyuma akın ediyorlar. Şüphesiz ki en büyük zorluk onların sahasında oynamak. Daha enerjik olacaklar'' diye konuştu.

Janko mu Colman mı tribün yolcusu

Bordo-mavili takımda yabancı kontenjanı konusunda büyük sıkıntı yaşanıyor. Kadroda yer alan yabancı oyuncular tribüne çıkmamak için aralarında müthiş bir rekabet yaşanıyor. Malouda, Bosingwa, Ardian, Henrique ve Zokora teknik direktör Mustafa Akçay''ın ilk onbirinin değişmez isimleri oldu. Janko, Colman, Sol Bamba ve Alanzinho 6. isim olmak için kıran kıran bir rekabet içinde. Uzun süre kadro dışı kaldıktan sonra Kayseri maçında 18''de yer alan Janko ile orta sahanı önemli ismi Arjantinli Colman bu konuda diğer arkadaşlarına göre bir adım önde bulunuyorlar.


11 yıl önce