|

Son aslan Asamoah

Galatasaray, Avrupa’da transferin son gününe girilirken, aylar süren Asamoah harekatını noktaladı. Günler öncesinden Ganalı futbolcu ile her konuda anlaşan sarı-kırmızılı yönetim, Juventus kulübüyle de el sıkışarak, 28 yaşındaki futbolcuyu renklerine bağladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/09/2017 Cuma
Güncelleme: 04:02 - 1/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Son aslan Asamoah
​Son aslan Asamoah

Galatasaray, transferde dur durak bilmiyor. Daha önce Gomis, Belhanda, Feghouli, Ndiaye, Fernando, Maicon, Mariano'yu kadrosuna katarak, yeni sezona iddialı giren sarı-kırmızılılar, Denayer'in ardından, Kwadwo Asamoah transferini de bitirdi. Carole'den istediği performansı alamadığı için uzun süredir sol bek arayışında olan Galatasaray, Juventus'un 28 yaşındaki tecrübeli futbolcusunu renklerine bağladı. Sarı-kırmızılılar, 4 yıllık kadrosuna kattığı Ganalı yıldız için İtalyan ekibine 4.7 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Yönetim, Asamoah ile masaya oturmuş ve bonuslarla birlikte yıllık 2.5 milyon Euro karşılığında anlaşmıştı. Juventus'un uzun süren pazarlıklar sonucunda ikna olduğu ve Ganalı yıldızın Galatasaray'da forma giymek istediğini tekrar etmesi üzerine transferine onay verdiği belirtildi. Galatasaray'ın, Juventus’dan uzun uğraşlar sonucu renklerine bağladığı Asamoah için Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yapması bekleniyor.

ÇİFTE BAYRAM YAŞANACAK

Galatasaray'ın anlaşmaya vardığı Ganalı futbolcu Kwadwo Asamoah'ın kısa süre içinde İstanbul'da olması bekleniyor. Resmi imzaların atılması ve transferin açıklanmasının ardından, oyuncunun geliş saati belli olacak. Havaalanında sarı-kırmızılı taraftarlarca coşkuyla karşılanması beklenen 28 yaşındaki futbolcu, Galatasaraylılar'a çifte bayram yaşatacak. Sağlık kontrollerinin ardından 4 yılllık sözleşmeye imza atması beklenen Asamoah, ardından Florya'da idmanlara başlayacak.

Antalya hazırlığı sürüyor

Galatasaray, Süper Lig'in 4. haftasında Antalyaspor'la yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Igor Tudor yönetimindeki antrenmana sarı-kırmızılı futbolcular, dar alanda pas ve pres çalışmasıyla başladı. Top kontrolü ve istasyon çalışmasıyla süren antrenman, çift kale maçla sona erdi. Çalışmaya milli takımlarda bulunan futbolcular katılmadı. Galatasaray, hazırlıklarını bugün yapacağı antrenmanla sürdürecek.


Carole Sevilla'ya imzaladı

İspanya La Liga ekiplerinden Sevilla, G.Saray'ın Fransız futbolcusu Lionel Carole'ü satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiraladı. Satın alma opsiyonunun 3.5 milyon Euro olduğu belirtilirken, Sevilla'nın, sarı-kırmızılı kulübe kiralama bedeli olarak 350 bin Euro ödeyeceği ifade edildi. G.Saray, bu sezon Sevilla’dan da Brezilyalı sağ bek Mariano’yu kadrosuna katmıştı. Carole, yeni kulübünün internet sitesine, "Kariyerim için çok büyük bir fırsat. G.Saray büyük bir kulüp ama Sevilla daha başka. Sevilla formasını giymek benim için çok önemli." açıklamasını yaptı. Bu arada G.Saray'ın Belçika 1. Ligi ekiplerinden Standard Liege'e satın alma opsiyonuyla 1 yıllığına kiraladığı sağ bek Cavanda dün yeni takımına imza attı.


Arda için Monaco ve M. United devrede

Galatasaray için uzun zamandır transferi konuşulan Arda Turan’ın menajeri Ahmet Bulut, bugün Fransız kulübü Monoca ve İngiliz kulübü Manchester United ile masaya oturacak. Bulut’un, Arda için bu iki kulüpten birisiyle anlaşacağı iddia edildi. Milli futbolcunun yeni sezonda İngiltere veya Fransa'da forma giyeceği, Arda Turan'ın da bu iki ülkeye sıcak baktığı ifade edildi. 30 yaşındaki futbolcu, uzun süredir Barcelona'da mutsuz. Karoda da kendisine yeterince yer bulamayan Arda Turan'ın ismi Galatasaray ile de anılsa da, bu transfer şimdilik zor görünüyor.

Geri dönmek için herşeyi yaptım

G.Saray, bir dönem kiralık olarak oynattığı Belçikalı savunma oyuncusu Jason Denayer'i yeniden 1 yıllığına kiraladı. Önceki gece İstanbul'a gelen ve dün sağlık kontrolünden geçirilen Belçikalı savunma oyuncusunun kulübü Manchester City'ye 500 bin Euro ödeneceği belirtildi. Denayer'e ise 1 milyon 359 bin Euro garanti ücret ve Süper Lig'de oynayacağı maçlarda alınacak her puan için 4 bin Euro verileceği kaydedildi. GS TV'ye konşan 22 yaşındaki futbolcu, "Buraya dönmek 2 senemi aldı. Manchester City beni farklı takımlara kiralamak istedi. Bu sene de İspanya'ya göndermek istiyorlardı. Buna karşı çıktım ve Galatasaray'a dönmek için elimden gelen her şeyi yaptım. Döndüğüm için çok mutluyum" ifadelerini kullandı. Sarı-kırmızılı camiada kendini evinde gibi hissettiğini vurgulayan Denayer, hedefleriyle ilgiliyse, "Öncelikli hedefim ligde şampiyonluğa ulaşmak ve gelecek sene Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek" dedi. Öte yandan, Denayer'in bu sezon Galatasaray'da 64 numaralı formayı terleteceği açıklandı.


#Galatasaray
#Asamoah
#Arda Turan
7 yıl önce