|

Süper Kupa'da süper skandal

Dünyaca ünlü yıldız Roberto Carlos'un kupa törenine terlikle çıkması ayıplandı. F.Bahçeli Deivid ile Beşiktaşlı Fahri Tatan da aynı ciddiyetsizliği gösterdi. Terlik skandalı, futbolseverlerin tepkisiyle karşılaştı.

00:00 - 7/08/2007 Salı
Güncelleme: 01:30 - 7/08/2007 Salı
Yeni Şafak
Süper Kupa'da süper skandal
Süper Kupa'da süper skandal

Süper Kupa sona erdi, tartışmaları devam ediyor. Köln'ün Rhein Energie Stadı'nda lig şampiyonu Fenerbahçe ile kupa şampiyonu Beşiktaş'ı karşı karşıya getiren karşılaşmanın sonrasında yaşanan törene Roberto Carlos, Deivid ve Fahri'nin terlikle çıkması futbolseverler tarafından tepki ile karşılandı. Türk futbolunun en büyük kupasının verildiği ödül töreninde ünlü yıldızların terlikle podyumda boy göstermesi, 'büyük ayıp' olarak nitelendirildi.


KARŞILIKLI ATIŞMA

Beşiktaşlı yöneticiler kupa töreni sırasında yaşananlara tepki gösterdiler. Siyah-beyazlılar ikincilik ödülünü almak için kürsüye geldiklerinde Kıraç'ın bestelediği Fenerbahçe marşının çalındığını söylerken, F.Bahçeli Roberto Carlos ile Deivid de Souza'nın da törene terlikle çıkmasını Beşiktaş'a bir saygısızlık olarak algıladıklarını ifade ettiler. Fenerbahçeli yöneticiler ise bu açıklamaya, “Fahri Tatan da podyuma terlikle çıktı” diye itiraz ettiler.



Fener'i karşılayan olmadı

Süper Kupa'yı kazanan F.Bahçe, İstanbul'a döndü. Süper Kupa şampiyonu F.Bahçe kafilesini karşılamaya kimsenini gelmemesi dikkat çekti. Sarı-lacivertli kafilede bugün İstanbul'a dönecek futbolcular Alex, Önder ve Ali Bilgin yer almadı.


Anderlecht'te sakatlık krizi

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Anderlecht'te forvet Nicolas Frutos ve Jonathan Legear'ın sakat olduğu açıklandı. Kulüp doktoru Jose Hylebroeck, bu iki futbolcunun F.Bahçe karşısında forma giyemeyeceğini söyledi.


Zico frene bastı

F.Bahçe'nin Süper Kupa maçında Beşiktaş'ı 2-1 yenip Süper Kupa'yı kazanması, Zico'yu memnun etti. Takımının ortaya koyduğu performansın sevindirici olduğunu söyleyen Brezilyalı teknik adam, “Elimdeki kadro bana üç kulvarda da yeter. Bu takımda Lugano, Appiah ve Tümer'in de oynadığını düşünün. Bence transfere ihtiyacımız yok” dedi. Geçen yıl yeni bir takım olduklarını, bu nedenle zaman zaman zorlandıklarını belirten Brezilyalı çalıştırıcı, “Kezman kendine geldi. Deivid'in iyi bir forvet olduğunu sürekli söyledim. Lugano'nun gelmesiyle daha iyi olacağız” diye konuştu.


17 yıl önce