|

Tarihi bir maça çıkacağız

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe karşısında kazanmaları gereken bir maça çıkacaklarını belirterek, ''Yukarıyı hedefliyorsak, bu karşılaşmayı mutlaka kazanmamız gerekiyor. Tarihi bir maça çıkacağız. Herkesten olumlu destek bekliyoruz'' dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:38 - 24/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Çalımbay, Fenerbahçe maçı öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Çalımbay, Fenerbahçe maçı öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe maçı öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Süper Lig'deki hedefleri doğrultusunda kritik bir maça çıkacaklarını belirten Çalımbay, "Hem bizim hem de camia için önemli ve kritik bir maç. Yukarıyı hedefliyorsak, bu karşılaşmayı mutlaka kazanmamız gerekiyor. Kolay bir maç olmayacak. Fenerbahçe de bayağı toparlandı. Oyuncularımın neyi var neyi yok ortaya koymaları ve sorumluluk alması gerekiyor. Benim takımım bunu başaracak güçte. Konyaspor maçına bakmayın, son dakikada tesadüfi bir gol oldu. O gol olmasa 3 puanla ayrılacaktık" ifadelerini kullandı.

TARAFTARIMIZIN OLUMLU DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Zirve yarışında en büyük destekçilerinin bordo-mavili renklere gönül veren taraftarlar olduğunu söyleyen deneyimli teknik adam, "Fenerbahçe maçı bizim için şans. Çünkü kendi sahamızda oynuyoruz. Yukarılara yükselmek için en iyi yol burası. Bu maçı kazandığımız zaman çok iyi yere geleceğimize inanıyoruz. Kazanırsak yolumuz açılacak. Hepimiz için çok önemli bir maç. Taraftarımızın sakin bir şekilde bir saniye kopmadan desteğine ihtiyacımız var. Ne olursa olsun hiçbir gerilime izin vermeden, soğukkanlı bir şekilde maçı oynamamız gerekiyor. Tarihi bir maça çıkacağız. Herkesten olumlu destek bekliyoruz" dedi.

Çalımbay'lı Fırtına evinde geçilmiyor

Trabzonspor, teknik direktör Rıza Çalımbay'ın göreve getirilmesinin ardından evinde oynadığı maçlarda yenilgi yüzü görmedi. Bordo-mavililerin 18 Ekim 2017'de sezon sonuna kadar sözleşme imzaladığı deneyimli teknik adam yönetiminde, yaklaşık 100 günlük süre içerisinde Trabzon'daki 6 resmi karşılaşmada 5 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Ligde oynadığı 4 karşılaşmadan galibiyetle ayrılan Karadeniz ekibi, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 galibiyet, 1 beraberlik yaşadı. Trabzonspor, Çalımbay yönetiminde ligde Galatasaray'ı 2-1, Osmanlıspor'u 4-3, Antalyaspor'u 3-0, Bursaspor'u da 1-0 mağlup ederek, evindeki 4 karşılaşmadan 12 puan çıkardı. Ziraat Türkiye Kupası'nda Erzurumspor'u 5-1 mağlup eden bordo-mavililer, Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı.


FENERBAHÇE İLE YENİ STATTA İLK KEZ

Trabzonspor, Fenerbahçe ile 18 Aralık 2016 tarihinde resmi açılışını gerçekleştirdiği Medical Park Stadı'nda ilk kez karşılaşacak. Bordo-mavililer, daha önce yeni stadında üç büyük rakibinden Beşiktaş'a 4-3 mağlup olurken, Galatasaray'ı 2-1 yenmeyi başarmıştı. Trabzonspor, hem Rıza Çalımbay yönetiminde Trabzon'daki başarılı sonuçları sürdürmek hem de Fenerbahçe'yi yeni stadında ilk kez yenmek için mücadele edecek.

#Rıza Çalımbay
#Trabzonspor
6 yıl önce