|

Tarihi Juventus galibiyetinin perde arkası ortaya çıktı

Galatasaray, Roberto Mancini döneminde İtalyan devi Juventus'u Şampiyonlar Ligi dışında bırakmış ve tarihi bir galibiyete imza atmıştı. O maça dair bilinmeyenleri Roberto Mancini'nin yardımcılığını yapan Tugay Kerimoğlu anlattı.

Yeni Şafak
18:02 - 28/11/2017 Salı
Güncelleme: 19:15 - 28/11/2017 Salı
Yeni Şafak
Galatasaray, Juventus'u Sneijder'in attığı golle mağlup etmiş ve Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalmıştı.
Galatasaray, Juventus'u Sneijder'in attığı golle mağlup etmiş ve Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalmıştı.

Galatasaray'ın 2013 yılında Juventus'la Türk Telekom Stadı'nda oynadığı mücadele Türk futbol tarihinde unutulmaz arasında yer alıyor. Sarı kırmızılılar kar yağışı sebebiyle 1 gün sonraya ertelenen mücadelede Sneijder'in golüyle rakibini 1-0 yenmiş ve gruptan çıkma başarısı göstermişti.

İşte o unutulmaz karşılaşmaya dair bilinmeyen bir detayı dönemin yardımcı antrenörü Tugay Kerimoğlu anlattı. Kerimoğlu, o mücadele öncesinde Roberto Mancini'nin stada saatler öncesinde geldiğini ve sahayı temizleyecek görevlilerle bir toplantı yaptığını söyledi.

Kerimoğlu o güne dair detayları şöyle anlatıyor;
  • "Maç 30 dakika oynandı ve tatil edildi. Mancini o 30 dakika’yı bize en az 10 kez izletti. Yeni bir plan ile sahaya çıktık.Mancini, Juventus maçından önce erkenden stada gelip saha görevlilerine; 'Hücum edeceğimiz kaleyi çok iyi temizleyin. Bizim kale ise çamur ve kar şeklinde kalsın' dedi."

https://www.youtube.com/embed/dnBloHenx7A

#Galatasaray
#Tugay Kerimoğlu
#Juventus
6 yıl önce