|

Trabzon'da ekonomiye tüzük tedbiri

Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun, yeni tüzük taslağına koydurduğu maddeye göre, göreve gelecek yönetimler istedikleri gibi bütçe dışı harcama yapamayacak. Konuyla ilgili konuşan Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, “6. maddeye yapılan eklemelerle kulübün geleceğinde yer alacak yönetimlerin ekonomik olarak daha dikkatli olmaları sağlanacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2018 Friday
Güncelleme: 04:33 - 22/06/2018 Friday
Yeni Şafak
Trabzon'da ekonomiye tüzük tedbiri
Trabzon'da ekonomiye tüzük tedbiri

Trabzonspor’un uzun süredir gündeminde olan yeni tüzük tasarısında son aşamaya gelindi. Yeni tüzükle ilgili taslak, Yönetim Kurulu, Divan Başkanlık Kurulu, Denetleme Kurulu, Sicil Kurulu, Disiplin Kurulu, Müze ve Arşiv Kurulu ile camianın paydaşlarının iş birliğiyle tamamlanarak genel kurul üyelerinin görüş ve önerilerine sunuldu. Ekonomik ve mali yönden yaşadığı sıkıntıların önüne geçmek isteyen bordo-mavili kulübün kurmayları, şuursuzca yapılan harcamaların önüne geçmek için yeni tüzük taslağının 6. maddesi olan “mali hükümler” tasarısına önemli maddeler koydu.

SORUMSUZCA TRANSFERE SON

Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, 6. maddeye yapılan eklemeler ve düzenleme ile kulübün geleceğinde yer alacak yönetimlerin ekonomik olarak daha dikkatli olmalarının sağlanacağını belirterek, “Bu madde ile bilinçsiz harcamaların önüne geçmeyi hedefledik. Yeni tüzük kabul edilirse her gelen sorumsuzca transfer yapamayacak. Kulübün ekonomik dengelerinin korunmasının yanısıra borçlanmanın da önüne geçmiş olacağız. Kulübün zarara uğratılması halinde yetkili olan kişiler aynı zamanda sorumlu da olacak” dedi.

YÜZDE 10 BORÇLANMA

Tüzükte yer alan 84. maddede parasal hükümler kısmında ise şu ifadelere yer verildi: “Mali işleri, Yönetim Kurulu tarafından 1 Haziran-31 Mayıs tarihleri arasında geçerli olmak üzere hazırlanacak ve Genel Kurul tarafından kabul edilecek bütçe ile yönetilir. Bütçe dışında harcama yalnızca Genel Kurul tarafından kabul edilecek ek bütçe ile yapılabilir. Yönetim Kurulu, taşınmaz yatırımları hariç olmak üzere, cari yıl bütçesinin yüzde 10’una kadar borçlanabilir. Bu oranın üzerindeki borçlanmalar ise ancak Genel Kurul tarafından kabul edilecek ek bütçe ile yapılabilir. Bu hususlara aykırı hareket eden Yönetim Kurulu, yaptıkları harcamanın tamamından sorumludur.”

  • Trabzon, CAS’a başvurdu
  • Trabzonspor Kulübü, 2010-11 sezonundaki şike davası sürecine ilişkin FIFA’nın “sürece müdahil olmama” yönündeki kararının ardından Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvuruda bulundu. Bordo-mavili kulübün başkan yardımcısı Önder Bülbüloğlu, FIFA Disiplin Komitesi Başkanının yetkisi olmadan dosyalarını reddettiği gerekçesiyle CAS’a başvurduklarını söyledi.
#Trabzonspor
#Transfer
6 years ago