|

Trabzon''da hoca adayı Villas Boas

Yönetim, yabancı hocada karar kılarken Halilhodziç''in Dünya Kupası sonrasına kalacak olması, ibreyi Portekizli teknik adama çevirdi

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 12/02/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:50 - 11/02/2014 Salı
Yeni Şafak
Trabzon''da hoca adayı Villas Boas
Trabzon''da hoca adayı Villas Boas

Teknik direktör Mustafa Akçay ile yolları ayırdıktan sonra yeni hoca arayışlarının startını veren Trabzonspor''da yönetim yabancı teknik adamda karar kılarken, adaylar da şekillenmeye başladı. İlk düşünülen isim olan Vahid Halilhodziç, Dünya Kupası sonrasına kalacağı için gündemden düşerken, bir dönem Tottenham takımında da görev yapan teknik direktör Andre Villas Boas, kuvetli aday olarak konuşuluyor. Genç bir teknik adamı takımın başına getirmeyi düşünen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Boas''a hem daha 37 yaşında olması hem de Chelsea''den Malouda ve Bosingwa''nın hocalığını yapmış olması nedeniyle sıcak bakıyor.

ALTERNATİFLERİ TANIDIK İSİMLER

Tottenham Kulübü ligin 16. haftasında sahasında Liverpool''a karşı 5-0''lık bir yenilgi almalarının ardından Portekizli teknik adamla karşılıklı olarak sözleşmesini feshetmişti. Trabzonspor yönetimi, Porto takımıyla kariyerinde UEFA Avupa Ligi şampiyonluğu bulunan Boas''ın iknası için Portekizli oyuncuları Florent Malouda ve Jose Bosingwa devreye sokulacak. Boas''ın alternatiflerinin ise Galatasaray''ın eski teknik direktörü Eric Gerets ve bir dönem Beşiktaş''ı çalıştıran Jean Tigana olduğu bildirildi.

Mourinho''yu getirsen farketmez

Trabzonspor''da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu''nun yanlışlarını dile getiren tek isim olan ve hiçbir zaman lafını sakınmayan yönetici Sebahattin Çakıroğlu, Mustafa Reşit Akçay''ın istifası sonrası yine Hacıosmanoğlu''nu hedef aldı. Çakıroğlu,''Trabzonspor''da yönetim anlayışı değişmedikçe Mourinho''yu veya Fatih Terim''i getirsen de fark etmez'' dedi.

Akçay''ın istifasının önemli olmadığını, neden istifa ettiğinin sorgulanması gerektiğini kaydeden Çakıroğlu, ''Yeni transferler yapıldı. Oynayan adamların yerine oynamayan adamlar alındı ve takım bu hale düştü. Bana göre bu ayrılık Trabzonspor için kurtuluş değil. Yönetimin gerçek anlamda, adı üstünde yöneticilik yapması gerekiyor. Benim, bütün yönetici arkadaşlarım ve Trabzonspor başkanı da başını elinin arasına alıp düşünmeli'' sözleriyle yönetime seslendi.

CEHALETLE YÖNETİLİYOR

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu''nun şahsi tasarrufuyla Tolunay Kafkas''ın gönderdiğini kaydeden Çakıroğlu, ''Yerine Mustafa Akçay''ı aldı. Tolunay''a verilen paralar Mustafa Akçay''a verilecek. Yeni gelecek olana da verilecek. Hiç kimseye danışmadan tek başına yapılan hareketler sonrasında Trabzonspor buraya geldi. Trabzonspor şu an da sürücüsüz bir araba veya otobüs gibi. Ne şoförü, ne muavini var. Trabzonspor, tek kişinin, hiç kimseye danışmadan cehaletle yönettiği bir kulüp. Önce yönetim kendine bakmalı. Yönetim anlayışı değişmedikçe Trabzonspor''a Lucescu, Mourinho veya Fatih Terim gelse de fark etmez. Yaptığı transferi kime sorarak almışsa, hangi hocanın hangi spor bilgisiyle almışsa o hocayı getirsin. Bence beyinler, düşünceler ve anlayışlar değişmeli'' ifadelerini kullandı.

Her zaman hizmete hazırız

Yeni teknik adam gelene kadar görevi devralan Hami Mandıralı, Trabzonspor için hiçbir zaman görevden kaçmayacağını söyledi. Hizmete hazır olduğunu söyleyen genç antrenör, ''Biz görev adamıyız. Kal derler, kalırız, git derler, gideriz, Trabzonspor bizim için böyle bir sevda. Bizim için sorun yok. Gerisini çok konuşmak istemiyorum. Sonra ne olur, hep beraber göreceğiz. Aksine yorum yapmak bize yakışmaz'' ifadelerini kullandı.

Hami''nin ilk maçı 1461 Trabzon ile

Trabzonspor, dünü izinli olarak geçirirken ligdeki Karabükspor maçı hazırlıklarına bugün başlayacak. Bordo-mavililer, bugün tesislerde 1461 Trabzon ile hazırlık maçı yapacak. Hami Mandıralı teknik adam sıfatıyla ilk sınavını verecek.


10 yıl önce