|

Trabzon'da sessiz gece

Trabzonspor kendi sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile golsüz berabere kalarak üst sıralara tırmanma fırsatını tepti. Erzurum adına Özer’in 6. dakikada attığı gol ile 66’da Rodallega’nın düşürülmesiyle Trabzonspor’un kazandığı penaltı, VAR incelemesi sonrası iptal edildi. Rodallega’nın bir topu da direkten döndü.

Haber Merkezi
04:00 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 04:41 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
 Trabzonspor, rakibiyle 0-0 berabere kalarak eline gelen fırsatı kaçırdı.
Trabzonspor, rakibiyle 0-0 berabere kalarak eline gelen fırsatı kaçırdı.

Süper Lig’in 9. haftasının kapanış maçında kendi sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u ağırlayan Trabzonspor, rakibiyle 0-0 berabere kalarak eline gelen fırsatı kaçırdı. Ligde son 2 haftada aldığı Kasımpaşa ve Akhisar galibiyetleriyle çıkışa geçen bordo-mavililer, rakiplerinin puan kaybettiği bir haftada üst sıralara tırmanma şansını kaçırarak, beraberliğe razı oldu.

6. dakikada gelişen Erzurum atağında Sunu’nun soldan pasında Emrah, topu ceza alanındaki Özer’e aktardı. Tecrübeli futbolcu, topu kaleci Onur’un üzerinden filelere gönderdi. Video Yardımcı Hakem sisteminin (VAR) uyarısıyla Emrah’ın ofsaytta olduğu belirlenerek, gol geçerli sayılmadı. 20’de Amiri’nin soldan ortasında ceza alanı içinde Rodallega’nın kafa vuruşunda top üst direğe çarparak auta gitti. 21’de Emrah’ın soldan kullandığı kornerde Egemen’in şutu kaleci Onur’da kaldı. 39’da Hosseini’den topu kapan Sunu’nun ceza yayı yakınından yerden şutunda kaleci Onur gol şansı vermedi.

Maçın ikinci yarısına Trabzonspor iki oyuncu değişikliğiyle girdi. Bordo-mavili takımda Onazi ve Amiri oyundan çıkarken, yerlerine Kucka ve Ekuban girdi.

61’de Özer’in pasıyla topla buluşan Taylan’ın ceza sahası dışında hafif sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda top uzak kale direği dibinden az farkla auta çıktı. 66. dakikada ceza alanı içinde İbrahim ile Rodallega arasında yaşanan ikili mücadele sırasında hakem Bülent Yıldırım önce penaltı noktasını gösterdi. Daha sonra VAR sistemi yardımıyla pozisyonu inceleyerek, kararından vazgeçti ve penaltıyı iptal etti. 87’de Burak ve Rodallega ile paslaşan Ekuban’ın, ceza sahası önünden sol ayağıyla kaleye gönderdiği şutunda Sehic topa hakim oldu.

  • İki takım da VAR’a takıldı
  • Dünkü maçta önce Erzurum sonra da Trabzonspor, Video Yardımcı Hakem Sistemine (VAR) takıldı. 6. dakikada Emrah’ın pasında Özer topu Onur’un üzerinden filelere gönderdi. Özer gol sonrası sevinmezken, hakem Bülent Yıldırım, VAR’a başvurdu. Emrah’ın ofsaytta olduğu belirlenerek, gol geçerli sayılmadı. 66. dakikada ise İbrahim ile Rodallega arasındaki pozisyonda Bülent Yıldırım penaltı verdi. Ancak daha sonra VAR’a başvurarak İbrahim’in faul yapmadığını karar verdi ve penaltıyı iptal etti.

Biraz daha özveri, biraz daha gayret

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, “Daha fazla özveri, samimiyet ve gayret göstermesi gereken bir kadromuz, takımımız var” dedi. Karaman, ligde her takımın her takımı yenebileceğini belirterek, “Daha fazla özveri, samimiyet ve gayret göstermesi gereken bir kadromuz, takımımız var. Zaman zaman kötü oynama hakkı var ama biz sezon başından beri birçok sorunu aştık diye düşünüyoruz. Devre arasına kadar en azından 3-4 haftayı iyi sonuçlarla geçirip 2. yarıya daha ümitli gireceğimiz yer ediniriz diyoruz ama bu tarz dalgalanmaları ben takımıma yakıştıramıyorum. Takımda milli oyuncu sayısı nedeniyle 12-13 futbolcuyla çalıştık. Milli maç aralarından olumsuz etkilendik” diye konuştu. Karaman, VAR kararlarıyla ilgili olarak ise, “Doğruluğu, yanlışlığı tartışılabilir. Ancak devre arası ya da sezon sonu daha iyi değerlendirilir” dedi.


Onur’a 200 Pereira’ya 61. maç plaketi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçıyla 200. lig maçına çıkan kaptan Onur Recep Kıvrak ve 61. kez bordo-mavili formayı giyen Portekizli Joao Pereira’ya saha kenarında plaket verdi. Bordo-mavili taraftarlar da iki oyuncuyu alkışlayarak tebrik etti. Her iki futbolcu da bu sezon bordo-mavili takımın oynadığı 9 karşılaşmaya da ilk 11’de başlamış ve teknik direktör Ünal Karaman’ın banko isimleri arasında yer almışlardı. Onur, 2007-08 sezonunun devre arasında Karşıyaka’dan Trabzonspor’a gelirken, Pereira ise 2016-17 sezonunun devre arasında Sporting Lizbon’dan bordo-mavili takıma transfer olmuştu.


Kent takıma sahip çıkıyor

Trabzon’da, halkın bütün konsantrasyonu dün Trabzonspor’un sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile yaptıkları maçtaydı. Karşılaşmaya olan yoğun ilgi sabah saatlerinden başlayarak giderek yükselen bir oranda maç bitimine kadar devam etti. Akçaabat ilçesinde bulunan Mevlüt Selami Yardım Ortaokulu öğrencileri, bordo-mavili takımın maç günü dolayısıyla okula formalarıyla gittiler. Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinde yer alan haberde konuyla ilgili açıklama yapan okul yönetimi, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun ‘7’den 70’e destek’ sözünden yola çıkarak böyle bir uygulama yaptıklarını vurgulayarak, kulübe destek olmak için öğretmen, öğrenci ve tüm personelin bordo-mavi formalarla İstiklal Marşını okuyarak ders başı yaptıklarını belirtti. Trabzonspor Kulübü de Mevlüt Selami Yardım Ortaokulu’nun öğretmen ve öğrencilerine hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ederken, tüm taraftarları da formalarıyla birlikte Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçına davet etti.

TRİBÜNLERİN TAMAMINA YAKINI DOLDU

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve oyuncuların tüm hafta boyunca taraftarlara yaptıkları maça ilgi gösterilmesi yönündeki çağrıları karşılıksız bırakmayan bordo-mavililer stadın neredeyse tamamına yakınını doldurdu. Konuk takım taraftarlarının da büyük çoğunluğu Erzurum’dan gelerek misafir takım tribününü doldurdu. 21 yaş altı takımları arasında oynanan karşılaşmayı Trabzonspor, 5-1 kazandı. Bu arada maçtan önce bordo-mavili taraftarlar, sanatçı Kazım Koyuncu’nun anısına ‘Hayde’ şarkısını seslendirdi.

#Trabzonspor
#Erzurumspor
6 yıl önce