|

Trabzonspor Avrupa'ya uzak

Perdeyi Fransa Ligi gol kralı Gignac açtı. Song skoru eşitledi. Gignac bir kez daha sahne aldı, Trabzonspor gol ararken kapanışı Toulouse Mansare'yle yaptı...

Kamil Anahar
00:00 - 21/08/2009 Cuma
Güncelleme: 03:25 - 21/08/2009 Cuma
Yeni Şafak
Trabzonspor Avrupa'ya uzak
Trabzonspor Avrupa'ya uzak

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında, Fransa'nın Toulouse takımına beklenmedik bir şekilde farklı yenildi. Bordo-mavili takım seyircisinin müthiş desteği ile çıktığı maçta çok pozisyon buldu, iyi oynadı ama golleri bulamadı. Bordo-mavililere tur için haftaya Fransa'da oynanacak maçta 4-2 ve üzerindeki gollü galibiyetler gerekecek. Trabzonspor maça iyi başladı. 6. dakikada Umut'un şutunda top direkten döndü.


ŞOKE EDEN SKOR

Gignac 12. dakikada Toulouse'yi öne geçirdi. Engin 16. dakikada topu soldan çalımlarla getirdi. Topu Song'a çıkardı. Kamerunlu oyuncu, eşitliği getirdi: 1-1. 22. dakika oynanırken Gignac'ın şutu direkten döndü. 59. dakikada Gignac takımını yeniden öne geçirdi. Trabzonspor beraberlik kovalarken, Mansare maçın uzatma dakikalarında skoru belirledi: 1-3


Futbolcular büyük üzüntü yaşadı

Bordo-mavili futbolcular, Toulouse karşısında alınan yenilgi sonrası büyük üzüntü yaşadı. Maç sonunda Umut başı önde sahayı terkederken diğer oyuncular da alınan kötü sonuç nedeniyle bir hayli üzgündü.


Kaybetmek acı vericiydi

Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, sahalarında Toulouse'a 3-1 kaybetmelerinin acı verici olduğunu söyledi. Rakipleri karşısında ilk yarı her şeyi yaptıklarını anlatan Broos, “İlk yarı birçok gol pozisyonu yakaladık, oyuna hükmettik. Fakat Toulouse gol yollarında çok etkiliydi. İlk fırsatta gol attı. İlk yarı için 1-1 adil sonuç değildi. İkinci yarı ilk yarıdaki kadar iyi oynamadık. Duran topta onların oyuncularını boş bıraktık. Dürüst olmak gerekirse iki yarı arasında oyun olarak büyük fark var” dedi. Yaklaşık 2 haftadır takıma yapılabilecek takviyeler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Broos, “Biz şurası gerçek ki bazı kulüpler gibi 8-10 milyon dolarları veremeyiz. Makul oyuncular ancak alabiliriz. Bunun için çalışmalara devam ediyoruz”diye konuştu.


Alanzinho sürprizi Gökhan ilk kez

Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, Toulouse maçında sürpriz bir biçimde Brezilyalı oyuncu Alanzinho'yu yedek soyundurdu. Toulouse Teknik Direktörü Alayin Casanova'nın da en çekindiği oyunculardan biri olarak Alanzinho'dan bahsetmesine karşın, Brezilyalı oyuncu yedek kulübesinde oturdu. Brezilyalı oyuncu daha sonra Tayfun'un yerine oyuna girdi. Sivasspor maçında sakatlığı, Diyarbakırspor maçında da hastalığı nedeniyle forma giyemeyen Gökhan Ünal da ilk kez Toulouse maçında forma giydi.


Casanova skor ve oyundan memnun

Toulouse Teknik Direktörü Alayin Casanova, Trabzonspor karşısında aldıkları sonuçtan memnun olduklarını söyledi. Casanova, Trabzonspor'a karşı sonuca kolay varmadıklarını belirterek, “Trabzonspor'un bizi zorladığı anlar da oldu. Ama sonunda belli şekilde baskımızı devam ettirip sonucu elde ettik” dedi. Böylesine bir Trabzonspor beklemediğini ifade eden Casanova, “Çok iyi bir seviyede bir takım. Rövanş maçında da aynı sabrı ve direnci göstermeliyiz. Orada da iyi bir Trabzonspor bekliyoruz” diye konuştu.




15 yıl önce