|

Trabzonspor Musampa'nın parasını ödedi

Trabzonspor Kulübü, UEFA'nın Avrupa Ligi gelirlerine geçici olarak el koymasına neden olan eski futbolcusu Kizito Musampa'nın alacaklarının tamamını ödedi.

Cihan
00:00 - 25/09/2013 Çarşamba
Güncelleme: 18:37 - 25/09/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Trabzonspor Musampa'nın parasını ödedi
Trabzonspor Musampa'nın parasını ödedi

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, "Eski futbolcumuz Kizito Musampa'nın, kulübümüzden olan alacağının tamamı ödenmiştir." denildi.

Trabzonspor'da 2006 yılında forma giyen Musampa, bordo-mavili kulüpten alacakları için CAS'a gitmiş ve Trabzonspor 1 milyon 300 bin Euro ödemeye mahkum edilmişti. Bu gelişme üzerine Musampa ile temasa geçen bordo-mavili kulüp, geçtiğimiz aylarda futbolcuya 400 bin Euro öde yapmış ve geri kalan alacaklarının da 4 taksitte ödenmesi konusunda mutabakat sağlamıştı. Fakat bir süre sonra Musampa, kalan parasının 2 taksitte ödenmesini talep etmiş ve UEFA'ya başvurmuştu.

UEFA Finansal Kontrol Kurulu da bordo-mavili ekibin Avrupa Ligi gelirlerine 'Finansal Fair Play' kuralları çerçevesinde geçici olarak el koymuştu. Bu nedenle UEFA'dan alacaklarının kesilmemesi için 30 Eylül'e kadar süresi olan Trabzonspor kulübü, Musampa'nın alacaklarını ödeyerek böyle bir tehlikenin önüne geçmiş oldu.


11 yıl önce