|

Trabzonspor'a ev hapsi!

Sahasında ummadık puan kayıpları yaşayan Trabzonspor'un golcüleri de iç sahada yokları oynuyor. 24 hafta geride kalırken Gökhan Avni Aker'de 4, Umut ise sadece 3 gol atabildi.

Kamil Anahar
00:00 - 18/03/2009 Çarşamba
Güncelleme: 03:50 - 18/03/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Trabzonspor'a ev hapsi!
Trabzonspor'a ev hapsi!

Bu sezon sahasında yaptığı 12 maçın sadece 6'sını kazanan ve elde ettiği 4 beraberlik ve iki mağlubiyetle yarışta ummadık puan kayıpları yaşayan Trabzonspor'un golcülerinin de Avni Aker'de yüzü gülmüyor. Ligde 24. hafta geride kalırken Gökhan Ünal iç sahada 4 maçta, Umut Bulut ise sadece 3 maçta gol atma başarısı gösterebildi. Gökhan, 2. yarıda ise 4 maçta taraftarlarına gol sevinci yaşatamadı. En son 16. haftada Avni Aker Stadı'ndaki Eskişehirspor maçında 2 gol birden atan yıldız futbolcu, 8 haftadır taraftarı önünde gole hasret. Umut ise 2. yarıda 4 maçta sadece 1 kez rakip fileleri havalandırdı. İç sahadaki bu tabloya rağmen deplasmanlardaki başarılarıyla Gökhan ve Umut'un takımda en fazla gol atan oyuncular olduğunu ve gol yüklerini çektiğini ifade eden Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, “Oyuncularımıza destek olmalıyız. Onların şevklerini kıracak halimiz yok. Herkes onların yanında olmalı ki bu durum aşılabilsin” diye konuştu.


'Alanzinho gerçek gücüne kavuşuyor'

G.Saray maçında sergilediği ve attığı golle taraftarların gönlünü kazanan Alanzinho'ya yönetimden de övgü yağıyor. Brezilyalı oyuncunun transferinde önemli rol oynayan yöneticilerden Genel Sayman Mahmut Aksu, “Sürekli oynadığı takdirde Trabzonspor'a önemli katkılar yapacaktır. Uyum sorununu atlattı. Gerçek gücüne kavuşacak” dedi.


5.5 milyon tazminat

1999-2000 sezonunda Trabzonspor'a tam 16 milyon marka malolan ve alacağı zamanında ödenmediği için mahkemelik olunan Rune Lange davası sonuca bağlandı ve Trabzonspor'a 5.5 milyon TL'lik ceza çıktı. Bordo-mavili kulübün gelirlerine temlit konulabileceği de iddia ediliyor.


PFDK savunma istedi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK), G.Saray maçında yaşanan tribün olayları dolayısıyla Trabzonspor'dan savunma istediği bildirildi. PFDK, Taraftarların sahaya bayrak sopası, konfeti ile rulo atmaları, balon uçurup maytap yakmaları sebebiyle bordo-mavili kulüpten savunma istedi.


15 yıl önce