|

Trabzonspor zirve yolunda

Süper Lig’in 16. haftasında deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş ile önde olduğu maçta 2-2 berabere kalarak üçüncülük fırsatını kullanamayan Trabzonspor, puanını 26’ya yükselterek, ligde 82 hafta sonra ilk 4’te yer aldı. Bordo-mavililer aldığı sonuçlarla her geçen hafta ligde üst sıralara yükselmeye devam ediyor.

Yeni Şafak
04:00 - 18/12/2018 Salı
Güncelleme: 09:29 - 18/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Trabzonsporlu oyuncuların gol sevinci
Trabzonsporlu oyuncuların gol sevinci

Süper Lig’de son yıllarda zirve yarışının uzağında kalan ancak bu sezon özellikle son haftalarda yakaladığı çıkış ile yükselişe geçen Trabzonspor, 16. hafta itibariyle 26 puana ulaştı, averaj ile eş puana sahip olduğu Beşiktaş’ın gerisinde, Galatasaray, Kasımpaşa ve Antalyaspor’un önünde 4. sıraya yerleşti.

Lig takviminde son olarak 2016-17 sezonunun ilk haftasında Kasımpaşa karşısında aldığı 2-0’lık galibiyet sonrası averajla 4’üncülük koltuğuna oturan Trabzonspor, 16. haftada Beşiktaş karşısında üçüncülük fırsatını tepti ancak ligde 82 hafta sonra ilk 4’te yer aldı. Trabzonspor, Evkur Yeni Malatyaspor deplasmanında aldığı 5-0’lık mağlubiyetin ardından çıkışa geçti. Ligin 12. haftasında Malatyaspor karşısında bu sezonki en farklı yenilgisini yaşayan ve 16 puanda kalarak 10. sırada yer alan Karadeniz ekibi, daha sonra 3 galibiyet ve 1 beraberlikle dördüncülüğe kadar ilerledi. Bordo-mavililer, 4 haftada puan cetvelinde 6 sıra yükselmeyi başardı. En son 2010-11 sezonun 29. haftasında zirveyi gören bordo-mavililer, 2011-12 sezonundaki Süper Lig Süper Final Şampiyonluk Grubu da dahil ligde son 265 haftadır ise zirve hasreti çekiyor.

EZELİ REKABETTE EN İYİSİ
TRABZONSPOR

Trabzonspor, bu sezon ezeli rakipleri Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye karşı aralarında oynadıkları maçlarda üstünlük kurdu. Galatasaray’ı 4-0, Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup eden ve Beşiktaş ile 2-2 berabere kalan bordo-mavililer, bu sezon ezeli rakipleri karşısında 7 puan toplayarak en iyi performans sergileyen takım oldu. Fenerbahçe ile 1-1, Trabzonspor ile 2-2 berabere kalan ve Galatasaray’ı 1-0 mağlup eden Beşiktaş 5 puan toplarken, Beşiktaş ile 1-1, Galatasaray ile 2-2 berabere kalıp Trabzonspor’a 2-1 mağlup olan Fenerbahçe 2 puan elde etti. Beşiktaş’a 1-0, Trabzonspor’a 4-0 mağlup olan Galatasaray ise tek puanı Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldığı maçta hanesine yazdırarak bu 4 takımın rekabetinde en az puan toplayan takım oldu.

Beraberlikte hakemlerin payı VAR

Trabzonspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin, 2-2 berabere kaldıkları Beşiktaş karşılaşmasının ardından maçın hakemi Halil Umut Meler ile VAR hakemlerini eleştirdi. Şahin, müsabakanın hakeminin verdiği kararlarla maçın seyrine ve sonucuna direkt etki ettiğini belirterek, “Beşiktaş karşılaşmasında ne yazık ki iki puan kaybetmiş bulunuyoruz. Bu puan kaybında maçın hakemi Halil Umut Meler ve VAR hakemlerinin de payı olduğunu düşünüyoruz. Rodallega’nın pozisyonu net penaltı. Maçın hakemi, VAR odasından pozisyonun penaltı olup olmadığı yönündeki uyarıyı bekliyor. ‘Penaltı değil’ denilince oyunu başlatıyor. Gidip izleme gereği bile duymuyor. Adriano ve Caner’in pozisyonları dünyanın her yerinde kesinlikle kırmızı karttır. Adriano’ya kart bile verilmezken, Caner’in pozisyonu sarı kartla geçiştiriliyor. Eğer bu tip kritik pozisyonlarda da devreye girmeyecekse, VAR neden var?” ifadelerini kullandı.


  • Elimizden kaçtılar
  • Trabzon’daki yerel gazeteler,Süper Lig’in 16. haftasında önceki gün deplasmanda Beşiktaş ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor’un 3 puanı kaçırmasından duydukları üzüntüyü sayfalarına taşıdı. Karadeniz Gazetesi’nin ilk sayfasında, “Yazık oldu, böyle bitmemeliydi” başlığı kullanıldı. Gazete, son sayfasında da maç sırasında verilen mücadelenin fotoğraflarını kullanarak, “Fırtına esti, Kartal engelledi” şeklindeki ifadeleri okuyucularıyla paylaştı. Karadeniz’den Günebakış Gazetesi, “Beşiktaş’ı değil heyecanı yenemedik” başlığıyla verilen haberde, Trabzonspor’un maçta, son dakikada beraberliği Beşiktaş’a verdiği yazıldı. Gazetenin son sayfasında ise “Yazık oldu... 90+6’da hüsran yaşadık. Zafer elimizden uçup gitti” ifadesi kullanıldı.
KAHREDEN SONUÇ

Taka Gazetesi’nin, “Kahreden sonuç!” başlıklı haberinde, karşılaşmada Hugo Rodallega ve Anthony Nwakaeme’nin performansına vurgu yapılarak, “Çırak kaçtı, Usta kovaladı” değerlendirilmesinde bulunuldu.


#Trabzonspor
#VAR
5 yıl önce