|

'Türklerin kalelerini yok ettik'

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Neptunas'ın Galatasaray Liv Hospital'ı 82-72 ve ULEB Avrupa Kupası'nda Lietuvos Rytas'ın Banvit'i 71-66 yenmesi, Litvanya basınında geniş yer buldu.

Yeni Şafak
16:00 - 11/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:49 - 11/12/2014 Perşembe
AA
Litvanya'nın yüksek tirajlı gazetesi Lietuvos rytas, "Mucizeye bir adım kaldı. Güçlü bir takımı yendik ve tur şansımız yükseldi" ifadeleriyle Neptunas'ın galibiyetini okuyucularına duyururken, takımlarının Galatasaray Liv Hospital'a göre son 16'ya daha yakın taraf olduğunu savundu. Haberde ayrıca, Galatasaray Liv Hospital adına sadece 3 sayı bulan Litvanyalı Martynas Pocius'un etkisiz bir performans sergilediği de belirtildi.


ULEB Avrupa Kupası'nda Banvit'i yenen Lietuvos Rytas ile aynı ismi taşıyan gazete, "Türklerin kalelerini yok ettik" başlıklı haberini manşet yaparak, Bandırma'dan zaferle ayrılan Litvanya ekibinin, Anadolu Efes ve Galatasaray Liv Hospital'ın başaramadığı bir şeyi gerçekleştirdiğinin altını çizdi.


Bir diğer gazete Vilniaus Diena, Galatasaray Liv Hospital'ı yenen Neptunas'tan övgüyle bahsederken, "Sahamızda çok önemli bir maçı kazandık. Litvanya ligi ikincisi Top 16'ya artık çok yakın" ifadelerini kullandı.


Vilniaus Diena, Banvit-Lietuvos Rytas karşılaşmasını ise "Yedinci galibiyeti Bandırma'da kutladık. Türkleri grupta ikinci kez yenerek birinci sırayı garantiledik" ifadeleriyle okuyucularına duyurdu.


"Top 16'ya gidiyoruz" başlığını atan internet sitesi 15min.lt ise Galatasaray'a karşı maç boyunca üstün tarafın Neptunas olduğunu yazarak, sarı-kırmızılı ekibin oyun kurucusu Carlos Arroyo'ya karşı yapılan etkili savunma vurgulandı.


ULEB Avrupa Kupası'nda Lietuvos Rytas'ın, Banvit karşısındaki galibiyetine de değinilen sitede, "Türkleri perişan ettik. Avrupa ve Türkiye'de hiç kimsenin yapamadığını Lietuvos Rytas yaptı. Banvit, sahasında bir yılı aşkın bir süredir yenilmiyordu, fakat takımımız Türkiye'den bunu başararak ayrılıyor" ifadeleri kullanıldı.
#Basketbol
#THY Avrupa Ligi
#Galatasaray Liv Hospital
#Banvit
#Neptunas
#Lietuvos Rytas
#ULEB Avrupa Kupası
9 yıl önce